Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Avukat Hasan Öztürkmen, Gaziantep’in sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Öztürkmen, eğitim, sağlık, barınma ve uyuşturucu gibi birçok can yakıcı sorunun çözüm beklediğini söyledi.
Gaziantep’te eğitimin bir sorun olduğunu söyleyen Öztürkmen, hemen hemen bütün okullarda en az 50’şer kişilik sınıflarda ikili eğitim yapıldığını ve özellikle kenar mahallelerdeki okulların temizliğinin veliler tarafından karşılandığını ve temizlendiğini belirtti.
Gaziantep’teki uyuşturucu sorununa dikkat çeken Öztürkmen, “Gaziantep Türkiye’de asayiş sorunlarının en çok yaşandığı iller arasında olmasına rağmen Gaziantep’teki güvenlik mensubu polis ya da bekçi sayısı neredeyse Adana’nın, Mersin’in, civar illerdekinin yarısından daha az; o nedenle bu sorunlarla Emniyet güçleri baş edemez hâle gelmiştir. Gaziantep’teki -özellikle kenar mahallelerde neredeyse her evde bir uyuşturucu müptelası vardır. Bu, oradaki çantacıları, oradaki torbacıları yakalamakla çözülecek bir sorun değil; uyuşturucu baronları iktidar tarafından kollandıkça bu sorun çözülemeyecektir” dedi.
SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKMÜŞ DURUMDA
CHP’li Öztürkmen, sağlık sisteminin de tamamen çöktüğünü, üniversite hastanesi çalışanlarının, fazla mesai yaptırılmasına karşın mesai ücretlerinin ödenmediğini ve mesaiye kalmak istemeyenlere de mobbing uygulandığı gerekçesiyle günlerdir eylemde olduklarını söyledi. Öztürkmen, kamu hastanelerindeki yoğun bakımlarda uzman hekim açığına da dikkat çekerek, uzman hekimlerin yerine pratisyen hekimlere nöbet tutturulduğunu, bunun da insan sağlığı açısından büyük bir tehlike arz ettiğini kaydetti.
Öztürkmen, hastanelerin görüntüleme hizmetlerinde aylar sonrasına hatta yılı aşan sürelere randevular verildiğini söyleyerek, bölgenin acilen bir AMATEM hastanesine de ihtiyaç duyduğunu belirti.
BARAK OVASI KURAKLIKTAN TARIM YAPAMIYOR
Barak bölgesinin sulama sorununu gündeme getiren Öztürkmen, şunları söyledi:
“Gaziantep’te ve Barak bölgesinde fıstıkta, zeytinde hem rekoltede düşüşler yaşamakta hem de verimde, kalitede düşüşler yaşamakta. Önceki yıllarda 4 kilogram zeytinden 1 kilogram yağ çıkarken bu sene 8-10 kilogram zeytinden ancak bir kilogram yağ çıkabiliyor. Bu sorunu daha önce dile getirmiş olmamıza rağmen, maalesef iktidar bu konuyu duymazdan geldi. Gaziantep’te P2 Pompaj ihalesi yapılarak, 9 megavat gücünde bir GES kurulursa Gaziantep ve Barak’ta yaklaşık 1 milyon dönüm verimli arazi tarım yapılır hâle gelecektir. Ülkemizde tarımın içine düştüğü durum göz önüne alındığında bunun ne kadar önemli ve gerekli olduğu ortaya çıkacaktır”
DEPREMİN YARALARI SARILAMADI
Evet, bir başka sorun var Gaziantep’te değerli milletvekilleri: İslahiye ve Nurdağı’nda hâlen şu anda konteynerlerde eğitim verilmektedir. Vatandaşın konteynerlerde korunmaya çalıştığı yetmezmiş gibi konteynerlerde ders yapılmaktadır. Her ne kadar iktidar “Şu kadar konut yapıyoruz.” “Bu kadar konut yapıyoruz.” dese de, iktidarın sözünü ettiği konutların tamamı yapılmış olsa bile bu, ancak sorunun yüzde 7’sini çözmektedir. Kış gelmiştir, vatandaş karın, toprağın, yağmurun içinde yaşamaktadır ama iktidar milletvekilleri, iktidar yetkilileri bunu görmezden gelmektedir.
KURU LİMAN GÜNDEME ALINMALI
Gaziantepli sanayicilerin tüm zorluklara rağmen dünyanın 185 ülkesine ihracat yaptığını ve 12 milyar doları aşkın yıllık ihracat geliri sağladığını da belirten Öztürkmen, Gaziantep’te kuru limanının öncelikle gündeme alınması ve kuru limanının bölgeye kazandırılması gerektiğini kaydetti.
GENEL
24 Kasım 2024GENEL
24 Kasım 2024GENEL
24 Kasım 2024ASAYİŞ
24 Kasım 2024GENEL
24 Kasım 2024GENEL
24 Kasım 2024ASAYİŞ
24 Kasım 2024