DOLAR 34,1071 0.21%
EURO 38,0921 0.02%
ALTIN 2.836,890,28
BITCOIN 21409351,36%
Gaziantep
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:03

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Her şeyi konuştular…

Her şeyi konuştular…

ABONE OL
9 Ocak 2024 12:05
Her şeyi konuştular…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep Valiliği, uzun yıllardır yapılmayan bir toplantı gerçekleştirerek emniyetten sağlığa, bina yapılarından kentin en önemi sorunlarına kadar birçok konuyu muhatapları ile birlikte basına aktardı. Toplantıda valilik binasının akıbeti, emniyet binasının TOKİ’ye devri, Amanos tüneli ve daha birçok konu masaya yatırıldı…

Valilik, kütüphane olacak…

Gaziantep Valisi Kemal Çeber depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıllardır yıkımı gündemde olan valilik binasının akıbetine ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Çeber, valilik binasının Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından millet kütüphanesine dönüştürüleceğini açıkladı. Geçtiğimiz yıllarda valilik binasının yerine dev bir millet camii yapılması gündeme gelmiş, kentte oda ve stklar konuya tepki göstermişti.

Pahalı diye personel gelmiyor

Gaziantep’te kamu çalışanı sayısının yeterli olmadığını aktaran Vali Kemal Çeber, “Yalnızca emniyet değil tüm birimlerde personel eksiğimiz var. Daha fazla personele ihtiyacımız var. Gaziantep’te pahalılık ile ilgili bir algı var. Bu nedenle kamu personelleri Gaziantep’e gelmek istemiyor” ifadelerine yer verdi.

Emniyet binası artık TOKİ’nin…

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde ağır hasar alan ve geçtiğimiz günlerde kontrollü yıkım çalışmaları başlatılan emniyet müdürlüğü binası TOKİ’ye devredilecek. Yeni emniyet binasının tamamlanmasının ardından devir teslimi yapılacak.

Amanos Tüneli’ne demiryolu eklendi…

Gaziantep’te son seçimlerin değişmez vaatleri arasında yer alan Amanos Tüneli projesine ilişkin uzun süredir ihale süreci bekleniyordu. İş dünyasının limana ulaşımı için önem arz eden projede sona gelindiğini belirten Vali Kemal Çeber, projenin ihaleye çıkacağını ve demiryolunun da plana eklendiğini açıkladı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r