DOLAR 34,0928 0.18%
EURO 38,0787 -0.02%
ALTIN 2.834,700,20
BITCOIN 21488453,03%
Gaziantep
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

BURASI MUZ CUMHURİYETİ Mİ?

BURASI MUZ CUMHURİYETİ Mİ?

ABONE OL
22 Nisan 2024 11:44
BURASI MUZ CUMHURİYETİ Mİ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

M1 AVM eski yönetimi Erdemoğlu Holding ve yeni yönetimi Anpa Gross kiracılarını mağdur ediyor…

Kiracılara fahiş zam sundular, işletme sahiplerini tehdit ettiler, stantların elektriklerini kestiler…

 

Gaziantep’in en eski AVM’lerinden olan M1 AVM’de yeni yönetim, dükkan kiracılarını çıkarma kararı aldı. Mağdur işletmeciler, uzlaşma beklerken önce fahiş zamlar ardından da tehditlere maruz kaldı. Önceki yönetim olan Erdemoğlu Holding ile davası süren işletmelere karşı hukuksuzca müdahalelerde bulunan AVM yönetimi Anpa Gross, stantların elektriklerini de kesti. Mağdur işletmeciler yetkililerden yardım bekliyor.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde uzun yıllardır hizmet veren M1 AVM, Erdemoğlu Holding tarafından Anpa Gross’a 10 yıllığına kiralandı. Erdemoğlu Holding ile sözleşme imzalamış olan dükkan ve stant kiracıları ise yeni yönetim ile kirada anlaşamadı. Eski kira fiyatlarına yaklaşık yüzde 600 zam yapan Anpa Gross, çok zor şartlar sunarak dükkanların ve stantların boşaltılması için adımlar attı. İşin sonunda yaşananlar mahkemeye taşınsa da kiracılar önce tehdit edildi, ardından işletmelerin elektriği dahi Anpa Gross tarafından kesildi. Yapılan hukuksuzluğa karşı adalet önünde hak arayan kiracılar, yetkililerden destek bekliyor.

Uzlaşmaya karşı ‘Muz Cumhuriyeti’ savunması…

M1 AVM’de cep telefonu aksesuarı standı bulunan işletmenin sahibi Edip Altun, yaşanan sürece ilişkin Güney’in Sesi Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “ M1 AVM, önceden Metro Market’indi. Merinos Erdemoğlu Holding burayı satın aldı. Stantlarda yıllık sözleşme yapılırken, yeni sözleşme döneminde bizden tahliye taahhüdü talep edildi. Taahhüdü imzalamadığımız takdirde sözleşme yapılmayacağı belirtildi. Tahliye taahhüdünü imzalamaya mecbur bırakıldık. Yılımız dolduğu zaman bizden dükkanları ve stantları boşaltmamız istendi. Bizler uzlaşma talep ettik. Bu süreçte bize hem uzlaşma yapmayacaklarını dile getirip hem de kiralara enflasyon oranında zam yaparak fatura kestiler. Bu sorunlar devam ederken buranın Anpa Gross’a 10 yıllığına kiralandığını öğrendik. Anpa Gross, muhatap olduklarını söyledi. Anlaşmak istersek şu anki kiramızın yüzde 600 fazlasına devam edebileceğimiz söylendi. 60 bin TL’lik kira, ciromuzun yüzde 10’u, 3 aylık kira teminat mektubu, tahliye taahhüdü ve yeni stant yaptırmak şartıyla işimize devam edebileceğimiz belirtildi. Biz uzlaşmak istedik, yüksek rakamları ödeyemeyiz, orta yol bulalım dedik. Ama sonuç alamadık, fiyattan bir kuruş düşmediler” ifadelerine yer verdi.

Hem tehdit edildiler, hem de elektriksiz kaldılar

Mağdur kiracı Altun, açıklamasının devamında, “Bize dün itibariyle burayı boşaltmazsak artık elektriğimizin olmayacağını söylediler. Biz mahkemeye durumu bildirip itiraz ettik. Çünkü bizim muhatabımız Erdemoğlu Holding, sorunumuz da onunla. Anpa Gross’un ne yetkisi ne de hakkı. Bize Anpa Gross’tan yapılan açıklama ise tam şöyleydi; “Burası Muz Cumhuriyeti. İstediğimiz gibi işimizi döndürürüz”. Bize 7 gün içinde itiraz et, ya da 15 günde boşalt şeklinde tebligat geldi. Biz itiraz etmeseydik, 15 gün de dolsaydı çıkmıyoruz diyemezdik. Fakat yasalara güvenerek itiraz ettik. Bizim davamız devam ederken hukuksuzca elektriğimizi kestiler. Yanımıza da gelerek ya standınızı kaldırın, ya da yarın standı yerine göremezsiniz diye tehdit ettiler. Erdemoğlu Holding ile davamız sürüyor fakat Anpa Gross tehditvari üslupla bizi yıldırmaya çalışıyor. Suç duyurusunda bulunduk. Pazartesi günü itibariyle de Ceza Hukuk Mahkemesine giderek davamızın devam etmesine rağmen yaptıkları hukuksuzlukları dile getirerek şikayetçi olacağız. Biz burayı kiraladık, yatırım yaptık. Erdemoğlu Holding, bizim zararımızı versin çıkalım. Ya da bize makul kira bedelleri ile gelsinler biz işimize devam edelim” dedi.

Yetkililer sesimizi duysun!

M1 AVM’de dondurma standı bulunan Talip Oğuzcan, “ AVM yönetimi, bize mafyavari tavırlar ve tehditlerle standların elektriğini keseceklerini bildirdi. Erdemoğlu ile mahkememizin devam ettiğini ve bu süreçte attıkları adımın hukuksuz olduğunu belirttik. Erdemoğlu’nu tanımıyoruz, dediler. Sabah 10’da standımızın elektriğini kestiler. Sütler, hammaddelerimiz zarar görmeye ve makinedeki dondurmalar erimeye başladı. Malzemelerimiz bozulmaya başladı. Yetkililerden bu konunun çözümü için adım atılmasını talep ediyoruz, ekmek teknemizi ayakta tutmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r