DOLAR 34,0666 0.13%
EURO 37,8920 -0.51%
ALTIN 2.833,130,16
BITCOIN 21484384,46%
Gaziantep
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Ersoy turizmcilere ‘kokuşmuş’ dedi, turizmciler küplere bindi

Bakan Ersoy turizmcilere ‘kokuşmuş’ dedi, turizmciler küplere bindi

ABONE OL
19 Eylül 2024 14:04
Bakan Ersoy turizmcilere ‘kokuşmuş’ dedi, turizmciler küplere bindi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep GastroAntep Festivali kapsamında gazetecilerle bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, TÜRSAB Yönetimine karşı ‘kokuşmuş’ ifadelerini kullandı. Bakan Ersoy’un bu ifadeleri turizmcilerin büyük tepkisini çekti.

Bakan Ersoy ne dedi?

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ersoy, TÜRSAB’a ilişkin şu ifadelere yer verdi;
“TÜRSAB dışında bütün STK’lar gönüllülük esasına dayanır. Hiçbir zorunluluk, yaptırım yok. Dünyada da bu iş böyledir. Bir tek bizim ülkemizde, maalesef zamanında yasa yapılırken zorunlu hale getirilmiş. Bugün zorunluluğunu kaldırın TÜRSAB bir tane üye bulamaz. O da yönetimindeki zafiyetten, kötü yönetimden kaynaklı. Bugün kaldıralım zorunlu üyeliği 6 ay içinde bütün üyelerini kaybeder. Bu kadar nettir bu iş.
Öteki gönüllü STK’lara bakın. Her geçen gün üye sayısı artıyor. Doğru şekilde doğru şeyleri yapıyorlar. Şahsi çıkarlarını ön planda tutmuyorlar, kurum çıkarlarını, STK çıkarlarını ön planda tutuyorlar. Maalesef orada kokuşmuş bir yapı var. O yapı o şekilde devam ediyor.”

Turizmcilerden ‘Sonradan Paşa’ benzetmesi

Konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, “Talihsiz bir açıklama maalesef. Turizm seyahat acentalarının iradesiyle oy birliği ile seçilmiş bir yönetime kokuşmuş diyor. Kendisinin Bakan olarak atamış olduğu siyasi partisine, aynı cümle kullanılsa hoşuna gider mi acaba, bu dil hoş bir dil değil. Pir Sultan ile Hızır Paşa hikayesini bilirsiniz.
Hızır Paşa, Pir Sultan Abdal‘a -Pirim sen herkese himmet ediyorsun her biri çeşitli makamlara geçiyor, ne olur bana da himmet etsen ben de bir makama geçsem, der. Pir Sultan Abdal ise gülümseyerek, Hızır ben dua ederim belki sen de büyük adam olursun hatta paşa veya vezir de olursun ama sonunda gelip beni asarsın, diye cevap verir. Hikayenin geriye kalanını biliyorsunuz. Köyden çıkmış bir hızır var “SONRADAN PAŞA”. Köylüsüne zulmeden gerçekleri söyleyen Pir Sultan Abdal’ı halkına taşlatan. Hızır Paşa söylemlerin bizi yaralamaz dostlarımıza attırmış olduğun gül yaralar bizi. Birliğimizden Hızır Paşa’ya verilecek bir boynumuz yok.” ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r