DOLAR 34,1156 0.29%
EURO 38,1234 0.14%
ALTIN 2.863,951,24
BITCOIN 2143278-0,32%
Gaziantep
27°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Bahar için adalet!

Bahar için adalet!

ABONE OL
20 Eylül 2024 12:41
Bahar için adalet!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep’te 17 Ocak tarihinde eşi Eyüp Turan Karabağ ile tartıştıktan sonra eşinin kullandığı silahtan çıkan kurşunla hayatını kaybeden Bahar Taşkömür’ün mahkemesi dün görüldü. Gaziantep Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından duruşma sonrası yapılan basın açıklamasında kadınların eşleri tarafından katledilmesine tepki yağdı.
Gaziantep’te eşi Eyüp Turan Karabağ ile yaşadığı tartışma sonrasında eşinin silahından çıkan kurşunla başından yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Bahar Taşkömür için dün Gaziantep Adliyesinde mahkeme görüldü. Mahkemeye Bahar Taşkömür’ün acılı ailesinin yanı sıra Gaziantep Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de katıldı. Bahar Taşkömür’ün ölümünün şüphelisi olarak yargılanan eşi Eyüp Turan Karabağ’ın tutukluluğunun devamına karar verilen duruşma sonrasında Gaziantep Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından adliye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

“Aile odaklı politikalar arttıkça erkekler güç buluyor”

Gaziantep Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından yapılan basın açıklamasında, “Bahar Taşkömür iki çocuğunun gözü önünde öldürüldü. Öldüren Eyüp Turan bunu kazayla gerçekleştirdiğini iddia etse de delillerinin tam aksini gösterdiği aşikardır. Tutukluluk hali devam kararı alınarak mahkeme 8 Kasım’a ertelenmiştir. Sadece 2024’te en az 280 kadın erkekler tarafından öldürülmüştür. Bu cinayetlerde yaşamını yitiren kadınların önemli bir kısmı tıpkı Bahar gibi ateşli silahlar öldürülmüşlerdir. Kadınları öldürenler ya evli oldukları erkekler ya da kadınların boşandıkları erkeklerdir. Hiçbiri de anlık cinayetler, cinnet değildir. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği sorununun ne kadar köklü olduğunu buradan bir kez daha anlıyoruz. 6284’ün tartışmaya açıldığı şu günlerde aile odaklı politikalar arttıkça erkekler güç buluyor. Kadın cinayetleri son aylarda bu sebepten dolayı daha da artarak devam ediyor. Failler ülkenin geldiği hukuksuzluktan cesaret aldıkları için o canlara bu kadar rahat kıydılar. Kadın cinayetleri ve şüpheli kadın ölümlerini durdurmak için mücadelemizi il il, adliye adliye sürdürüyoruz. Kadınlar kendi hayatlarına dair kararları kendileri almak istediği için öldürülürken, şiddete uğrarken, haklarımıza yönelik saldırıların karşısında mücadelemiz devam ediyor. İstanbul sözleşmesinden tek gecede hukuksuzca imza çekilmesinin karşısında nasıl daha fazla örgütlenerek karşılık verdiysek kadınların can simidi olan 6284’ün pazarlık konusu yapılmasına da asla izin vermeyeceğiz.
Başlattığımız 6284 seferberliği ile tüm kadınlar omuz omuza, mücadelemiz katlanarak büyüyecek. Gaziantep Kadın Meclisi olarak bugün Bahar’ın duruşmasında olduğu gibi kadınların özgürce yaşamaları için mücadelemizi her yerde sürdürmeye devam edeceğiz. Asla yalnız yürümeyeceksiniz” ifadelerine yer verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r