DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 2123402-0,01%
Gaziantep
27°

AÇIK

05:34

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsimsizler Derneği’nden Mavi Yıldızlar’a ziyaret

İsimsizler Derneği’nden Mavi Yıldızlar’a ziyaret

ABONE OL
26 Eylül 2024 14:01
İsimsizler Derneği’nden Mavi Yıldızlar’a ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsimsizler Kültür ve Dayanışma Derneği, Gaziantep genelinde ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Mavi Yıldızlar Otizm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

İsimsizler Kültür ve Dayanışma Derneği Gaziantep genelinde ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Genel Başkan Gökhan Keskinsoy ile Genel Başkan Yardımcısı Dilek Kara, Mavi Yıldızlar Otizm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gülay Çimen’i makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette yapılacak projeler ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Mavi Yıldızlar Otizm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gülay Çimen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çimen, ‘’Hayatın birçok zorluğunun yanında otizmli bir evladının olması daha da zorlaştırıyor hayatı. Maalesef çevre bu konuda halen yeterince farkında ve duyarlı değil. Çoğumuzun çocuğunu bırakacağı ailesi bile yok. Çalışmaktan tutun, en yakınlarımızın vefatına
ve taziyesine bile gidemiyoruz. Çünkü çocuğumuzu gönül rahatlığıyla bırakacağımız ücretsiz bir kurum yok. Bu kanayan yaraya hep beraber bir dur diyelim. Bu sessiz meleklerin sesi olup bir şans verelim. Bir elde sen ver farklılığı farkında ol’’ dedi.

İsimsizler Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gökhan Keskinkoy, kendilerini ağırlayan Mavi Yıldızlar Otizm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gülay Çimen’e teşekkür etti.

Keskinsoy, ‘’Görüşmede, gelecek ile ilgili yapacağımız ve hayata geçireceğimiz projeler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi verilerine göre bugün dünya genelinde okul çağındaki her 54 çocuktan biri otizm teşhisi alıyor. Otizm erkek çocuklarda kız çocuklara oranla 3-4 kat daha fazla görülüyor’’ tespitini yaptı.

Keskinsoy, ‘’Ülkemizde sağlıklı istatistikler olmaması nedeniyle, Otizm Platformu’nun önceki yıllarda öngördüğü verilere göre, tahmini olarak 550 bin otizmli birey ile 0-14 yaş grubunda 150 bin civarında otizmli çocuk bulunduğu “varsayılıyor.” Otizmli bireylerin ebeveynleri, kardeşleri, yakın akraba ve çevreleri de hesaba katıldığı zaman, Türkiye’de her ile yayılmış durumda otizmden etkilenen 2 milyondan fazla vatandaşımızdan bahsedebiliriz’’ açıklamasını yaptı.

Toplum tarafından halen otizmli çocuklara farklı açılardan bakıldığını kaydeden Keskinsoy, ‘’Genel Başkanımızın da söylediği gibi maalesef hem toplum hem de çevremizdekiler otizm konusunda yeterince duyarlı değil. Bunun yanı sıra birçok aile çocuğunun otizmli olmasını kabullenemiyor. Dolayısıyla ilk önce ailelerin bunu kabullenmesi lazım. Sivil toplum kuruluşu olarak bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Sadece elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyacağız. Otizm konusunda farkındalık yaratmak için seminerler, toplantılar ve etkinlikler düzenleyeceğiz. Otizmli çocuklarımızın bizim için çok değerli ve önemli. Her zaman Mavi Yıldızlar Otizm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz’’ şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r