DOLAR 34,0443 -0.08%
EURO 37,8775 -0.25%
ALTIN 2.800,57-0,07
BITCOIN 21171323,17%
Gaziantep
26°

AÇIK

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

ACININ 8’İNCİ YILI…

ACININ 8’İNCİ YILI…

ABONE OL
21 Ağustos 2024 12:44
ACININ 8’İNCİ YILI…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beybahçe Katliamı 8’inci yıldönümünde hayatını kaybedenler anıldı…

Gaziantep’te 2016 yılında IŞİD’in canlı bomba saldırısı sonrasında 40’ı çocuk 56 yurttaşın yaşamını yitirdiği Beybahçe Katliamının 8’inci yıldönümünde hayatını kaybedenler anıldı.

Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Beybahçe Mahallesi’nde 20 Ağustos 2016 tarihinde bir düğüne yönelik düzenlenen saldırıda 40’ı çocuk olmak üzere toplam 56 kişi hayatını kaybetmiş, saldırıyı IŞİD’in yaptığı öğrenilmişti. Saldırının üzerinden tam 8 yıl geçmesine rağmen ailelerin acısı ilk günkü kadar tazeydi. Katliam gibi saldırının yıldönümünde aynı sokakta yapılan anmaya, yakınlarını yitiren ailelerin yanı sıra Halkaların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gaziantep İl ve İlçe örgütleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il yöneticileri, Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, İnsan Hakları Derneği (İHD), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Gaziantep Şube yöneticileri, Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Genel Başkanı Mesut Balcı, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Gaziantep Şubeler Platformu bileşenleri, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Merkez Yönetimi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ACININ TARİFİ YOK

Anmada gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan katliam davası avukatlarından Yakup Koca, “İnsanlık düşmanları tarafından 2016’da bir katliam yaşandı. Katliam haberini ilk duyduğumuz andan itibaren buradaki görüntüyü tarif etmek mümkün dahi değildi. Yine sahnede İŞİD ve türevleri vardı. Amed’de Ankara’da, Suruç’ta olan plan burada da devreye sokulmuştu” dedi. Yargılama aşamalarının adaletli yapılmadığına dikkat çeken Koca şunları söyledi: “Burada yaşanan acının tarifi yokken sanıkları daha rahat yargılayabilmek için davayı Kayseri’ye taşıdılar. Sanıklar yargılama aşamasında buradan kaçırıldılar. Ailelerin çoğu bize eşlik dahi edemedi. Avukatlar olarak defalarca kez Kayseri’ye gidip geldik. Tek talebimiz katliamda sorumluluğu bulunanların tamamının yargılanması. Bu yargılamada da gördük ki katliamları planlayanlar yargılanmadı. Göstermelik birkaç kişi yargılandı ve birçok katliamda olduğu gibi bu katliamda da kan yerde kaldı. Ama biz mücadele vermeye devam edeceğiz.”

UNUTMAMAK İÇİN YAN YANAYIZ

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ise basın açıklamasında yaptığı konuşmada “Biz özgürlük, demokrasi için yan yana gelenler olarak. Bu şehrin bu ülkenin en büyük çocuk katliamlarından birinin gerçekleştiği Beybahçe’de unutmamak unutturmamak için yan yanayız” ifadelerini kullandı. DAİŞ’in ülkenin dört bir yanında muhaliflere halkın barış taleplerine karşı sopa olarak kullanıldığını hatırlatan Karaca, “Beybahçe’den Suruç’a, Amed’den Ankara’ya, tüm katliamları bir zincir gibi birbirine bağlayanlar adaletsizlik zincirini de boynumuza bağlamak istediler” dedi.

BİRLİKTE MÜCADELE ŞART

Son olarak konuşan SYKP Eş Genel Başkanı Feray Yılmaz Mertoğlu, DAİŞ saldırılarının çözüm sürecinde yaşanan ılıman havayı hedef aldığını hatırlattı. Beybahçe Katliamının da yine bu anlamda yaşanan bir katliam olduğunu vurgulayan Mertoğlu, “Tüm devrimcilerin ve yurttaşların bu karanlık güce karşı birlikte mücadele vermesi gerekiyor” dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından katliamın yapıldığı alana karanfiller bırakıldı, mevlüt okutuldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r