DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18341070,44%
Gaziantep
29°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

AJet yolcusu mağdur!

AJet yolcusu mağdur!

ABONE OL
23 Temmuz 2024 12:51
AJet yolcusu mağdur!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Milletvekili Meriç, AJet uçuşlarındaki sıkıntıları TBMM’ye taşıdı, yolcuların sesi oldu

THY’nin yeni markası AJet’in küresel firma olma iddiasıyla el değiştirdiğini ancak vatandaşlara aylardır mağduriyet yaşattığını ifade eden Melih Meriç, “İç ve dış hatlarda 100’e yakın uçak filosuyla birçok noktaya seferi olan ve küresel ölçekte bir marka olma iddiası bulunan AJet, 4 aydır iç ve dış hatlarda yolcularına yaşattığı sorunlarla gündeme gelmektedir. AJet’e ait uçuşların hemen hemen tamamına yakınında uzun rötarlar yaşanmakta, uçuşlar iptal edilmekte, gerçekleşen uçuşlarda ise bagajlar kaybolmakta, bagajlar hasar görmekte veya uçaklar rotası dışında başka bir havaalanına iniş yapmaktadır. Yaz mevsimine denk gelen bu sorunlar zinciri, vatandaşlarımızın büyük sıkıntılar çekmesine sebebiyet vermektedir.” dedi.

AJet’e ulaşmak isteyenlerin karşılarında muhatap bile bulamadıklarını söyleyen CHP’li Meriç, “Rezervasyon ve bilet işlemleri için ise vatandaşlar yarım saatin üzerinde çağrı merkezi personeline ulaşabilmek için telefonda beklemektedirler. Söz konusu havayolu şirketinin performans ve yönetim açısından yetersizliği, binlerce yolcuya yaşattığı mağduriyetlerden anlaşılacağı üzere havayolunun sadece ismi değiştirilmiş, geçiş süreci bir plan program dahilinde yapılmamıştır. Dolayısıyla AJet’in adeta bir skandal halini alan ticari dönüşümü, akıllarda çok sayıda soru işaretine neden olmuştur.” diye konuştu.

Melih Meriç konuya ilişkin olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na şu soruları yöneltti:

Anadolu Jet havayolu şirketinin isminin AJet olarak değiştirilmesinin gerekçesi nedir? Bu değişiklikten umulan, beklenen fayda nedir?

AJet havayolu şirketi 12 Mart 2024 tarihinden itibaren iç/dış hatlara kaç sefer düzenlemiş, bu seferlerden kaçında rötar yaşanmıştır? Bu rötarların gerekçesi nedir?

AJet havayolu şirketi 12 Mart 2024 tarihinden itibaren iç/dış hatlarda kaç seferi varış noktasından başka bir şehir/ülke havaalanına iniş yapmıştır? Uçuş planındaki varış noktasına gidememesinin gerekçesi nedir?

Söz konusu havayolu şirketinin yolcularına yaşattığı bunca olumsuzluk nedeniyle Bakanlığınız tarafından herhangi bir denetim/soruşturma yapılmış mıdır? Yapılmış ise detayı nedir?

Plansız, programsız ve apar topar bir şekilde “Anadolu Jet”in “AJet” adı altında hizmet vermesinin altında yatan ana nedenin Arap sermayesine satılmak iddiası olduğu kamuoyuna yansımıştır, bu iddia doğru mudur?    

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r