DOLAR 34,0956 0.19%
EURO 38,1099 0.03%
ALTIN 2.836,830,28
BITCOIN 21475301,41%
Gaziantep
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:03

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

ALEVİLERİ BÖLEMEYECEKSİNİZ!

ALEVİLERİ BÖLEMEYECEKSİNİZ!

ABONE OL
29 Nisan 2024 10:16
ALEVİLERİ BÖLEMEYECEKSİNİZ!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alevi derneklerinden ortak basın açıklaması: Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nı reddediyoruz!

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Kültür Derneği Gaziantep Şubesi, Gaziantep Tilkiler Derneği ve Gaziantep Çepniler Derneği tarafından ortak basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasında, Bakanlığa bağlı olarak faaliyet gösteren Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın alevileri imha etme kurumu olduğu belirtildi. Dernekler, bu yapıyı reddettiklerini vurguladı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Kültür Derneği Gaziantep Şubesi, Gaziantep Tilkiler Derneği ve Gaziantep Çepniler Derneği ortak bir açıklama ile Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın çalışmalarına tepki gösterdi. Dernekler yaptıkları basın açıklamasında, “Son zamanlarda Alevilerce hiç bir karşılığı olmayan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Alevi Bektaşi Kültür ve Cem Evi Başkanlığı çalışmalarına hız verdi.
Amaç belli ve net: Alevileri bölerek asimile etmek, başkalaştırmak.
Bir yandan Alevi köylerini dolaşarak muhtarlar ve köy Cem Evleri yöneticileri ile yapmış oldukları görüşmelerde ihtiyaç tespiti yaptıklarını, yaptıkları bu çalışmaları aleni yapıyormuş havası yaratarak Türkiye’deki tüm Cem evlerine yazı göndererek görüşme talep ediyorlar. Bu bir ele geçirme operasyonudur. Biz asla bunları kabul etmiyoruz” denildi.

Diyanet işleri, Alevilerin düşmanı

Açıklamanın devamında “Alevilik bir hükümet sorunu değil Devlet sorunudur. Bu sorunun önündeki en büyük engel Anayasal bir kurum olan Alevi düşmanı Diyanet İşleri Başkanlığı’dır. Biz Aleviler bu memleketin asli unsurlarıyız. Yüz yıllardır inancımızı, kültürümüzü kendi içimizde yaşadık ve yaşattık. Kimsenin sadakasına ihtiyacımız yok, kimseye de biat etmeyeceğimizi burada deklare ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

Bizim olan haklarımızı istiyoruz

“Haykırıyoruz. Haklarımızı talep ediyoruz. Eşit yurttaşlık temelinde bizim olan haklarımızı istiyoruz. Aleviler vatandaşlık görevlerini yerine getirmekten hiç bir zaman tereddüt etmedi. Gerek vatan savunmasında, gerek askerlik görevini yaparak, gerekse vergilerini vererek her zaman laik Demokratik bir Türkiye için mücadele verdiler. Bu mücadeleye devam edecekler. Eşit vatandaşlık temelinde haklarımızı alıncaya kadar bu mücadele güçlenerek devam edecektir.

Hiçbir ödenek ve yardımı kabul etmiyoruz

“Alevi Bektaşi Kültür ve Cem Evi Başkanı, Alevi örgütlerini kolay lokma görerek ziyaretler gerçekleştirmek istemektedir, bu ziyaretleri Devletin finansal kaynaklarını kullanarak Alevileri terbiye etme, bağımsızlaştırma ve asimilasyon politikalarını yürütmeye çalışmaktadır.
Cem evlerinin aydınlatma giderlerinin karşılanmasının resmi Gazete’de yayınlaması ile birlikte Alevi Bektaşi Kültür ve Cem Evi Başkanının Alevi örgütlerini gezerek yerinde tespit çalışmaları yaptığı görülmektedir. Örgütlü Alevi mücadelesini hedef alan çalışmaları,her Cem Evine mescit yapmalı söylemi, Sünni İslamcı Akademisyenlere Alevi Ansiklopedisi yazdırması ile tanınan bu başkanı tanımıyor, başkanlıktan gelecek olan hiç bir ödeneği de yardımı da kesinlikle kabul etmiyoruz.
Yüz yıllardır zor şartlarda ilmek ilmek örülen ve bu günlere bin bir emekle gelen Alevi İnancını ve örgütlenmesine karşı değiştirip dönüştürme merkezi gibi çalışan bu yapıyı reddediyoruz” ifadeleri yer aldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r