DOLAR 34,0012 0.29%
EURO 37,8596 0.65%
ALTIN 2.820,130,39
BITCOIN 1964609-2,98%
Gaziantep
23°

AÇIK

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

AYHAN: ADALET İÇİN NÖBETTEYİZ

AYHAN: ADALET İÇİN NÖBETTEYİZ

ABONE OL
6 Haziran 2024 14:15
AYHAN: ADALET İÇİN NÖBETTEYİZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın yargılandığı davada karar çıktı. Akış’a 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Karara tepki gösteren DEM parti Antep il yönetimi abluka altında basın açıklaması gerçekleştirdi.
Açıklamayı yapan İl eş başkanı Zozan Ayhan : 31 mart seçimlerinde partimiz DEM parti,78 belediyeyi kazanmış ve halklarımız kayyım uygulamasını kabul etmediğini sandıkta göstermiştir.
AKP-MHP iktidar bloku ,yerel seçimde yaşadığı hezimeti kabul etmek yerine yine halkın iradesini kendisine hedef olarak seçmiştir. Hakkari belediyesi eş başkanımız Mehmet Sıdık Akış önce gözaltına alınmış bugün ise on yıl önce açılan FETÖ kumpas davası gerekçe gösterilerek yıl ceza verilmiş ve ardından tutuklanmıştır. Halkın iradesi olan eş başkanlarımız yerine yine kayyum atanmıştır. Kayyum atanmasıyla halk iradesinin yanı sıra belediye meclisinin iradesi de ortadan kaldırılmıştır. Türkiye 8 yıldır siyasi darbelerle yönetilmeye çalışılmaktadır. Kendinden olmayanı düşmanlaştıran ,karşıt görüş bildireni cezaevlerinde cezalandıran, kazanamadığını gasp eden bir anlayış ile Türkiye yönetilmeye çalışılmaktadır. Bu anlayış, bugün bir kez daha düşmanca yönünü Kürt halkının iradesi üzerinden göstermiştir. Bugün Türkiye halklarına normalleşme çağrısı yapanların samimiyetsizlikleri bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. AKP genel başkanının ifadelerinin ‘Kürtler hariç’ anlamını içerdiğini anlıyoruz. Türkiye eğer bir normalleşme sürecine girecekse şüphesiz bunun yolu Kürtlere savaşmaktan ve onların iradesine saldırmaktan değil Kürtlerle bir arada ortak yaşamı barışı inşa etmekten geçer. Belediyelerimize dönük bu hukuksuzluk sadece Hakkari halkına ya da sadece DEM partiye değildir. Tüm demokrasi güçlerine ve yüzyıllar öncesinde insanlığın büyük mücadelelerle kazandığı seçme ve seçilme özgürlüğüne yapılmıştır. Bu karar muhalefeti ve demokrasi mücadelesini bölmeye, sekteye uğratmaya çalışan büyük bir tuzaktır. Buradan iktidar ortaklarını bir kez daha uyarıyoruz. Daha öncede denenmiş ve kabul görmemiş bu yol ve yöntemlerden vazgeçin. Demokrasiden yana tavır gösteren halkların gaspçı kayyım politikasına karşı tahammülü yoktur. Hakkari halkı 2 ay önce sandıkta iradesini tecelli etmiştir. Size düşen sadece ve sadece bu iradeye saygı göstermektir. DEM parti olarak kayyım gaspını kabul etmeyeceğimizi ve bulunduğumuz her alanda halkımızla birlikte demokratik tepkimizi göstermekten geri durmayacağımızı belirtiyoruz. Kayyımlara geçit vermeyeceğiz, adalet için nöbetteyiz” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r