Güney’in Sesi GAZETESİ – Gaziantep’te baklava sektörünün öncü isimlerinden Ayıntap Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Levnet Aktaş, ürettikleri baklava çeşitlerini Güney’in Sesi’ne anlattı. Aktaş, mor baklavanın üretimine ilişkin bilgiler vererek, “Artıları var, eksileri yok” dedi.
Gastronomi şehri Gaziantep’in tescilli lezzetlerinden baklava, son günlerde şekil ve renk değiştirdi. Kentte hizmet veren Ayıntap Baklava, ürettiği mor baklava ile piyasalarda adını sıkça duyurdu. Ayıntap Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aktaş, ürettikleri mor baklava başta olmak üzere ürünlerini gazetemize tanıttı, piyasaları değerlendirdi.
YÜZDE 100 DOĞAL, KATKISIZ BAKLAVA
Aktaş, mor baklavanın hikayesine ilişkin, “Gaziantep’te baklava çeşitlerimiz her geçen gün çoğalıyor. Mor baklavayı İstanbul’da fuarda bir şeker hastası arkadaşımızın mor ekmek önerisi üzerine mor baklava fikrimiz oluştu. Kırmızı meyvelerin, yaban mersini ve böğürtlenin özünden üretiyoruz. İçinde hiçbir katkı maddesi bulunmayan yüzde 100 doğal bir ürün. Mor baklavanın vücuda mineral ve vitamin noktasında artıları var, eksileri yok” ifadelerine yer verdi.
HAFİF BAKLAVAYA TALEP ARTIŞI
Üretim aşamalarına ilişkin bilgi veren Aktaş, “İlk etap üretimlerimizde kırmızı meyvelerin tozunu alıp unumuza karıştırıyorduk. Son dönemde talepler arttığı için bir fabrikada üretilen mor unu kullanmaya başladık. Baklavanın yapılış aşamasında mor baklava ile normal baklava arasında fark yok. Mor baklava da aynı işlemlerden geçiyor. Sağlık açısından mor baklavanın artısı çok fazla. Vatandaşlarımız tarafından hafif olduğu belirtiliyor, olumlu dönüşler alıyoruz” dedi.
HİLEYE KARŞI KALİTELİ ÜRÜN
Piyasalardaki olumsuz seyrin işletmelerini de etkilediğini aktaran Aktaş, “2022 yılı itibariyle piyasada meydana gelen fatura zamlarından bizler de etkilendik. Kullandığımız hammaddelerde, ambalajlarda sıkıntı yaşadık, ürün bulamadık. undan şekere, ambalaja kadar her şey yaklaşık yüzde 100 zamlandı, biz de fiyatlarımıza yansıtmak zorunda kaldık. zamlardan biz de nasibimizi aldık. alüminyum baklava tepsisi dahi 50 TL’yi geçti. Un, nişasta ve daha birçok ürüne zam geldi. Bu fiyatları da baklavaya yansıtmak zorunda kalıyoruz. Kapasitemiz şuanda ortalama yüzde 40 oranında düştü. Gündeme gelen boş baklava yerine de kaliteli baklava tüketilmeli. belirli noktalardan alışveriş yapılmalı” dedi.
GENEL
21 Kasım 2024GENEL
21 Kasım 2024GENEL
21 Kasım 2024ASAYİŞ
21 Kasım 2024GENEL
21 Kasım 2024GENEL
21 Kasım 2024ASAYİŞ
21 Kasım 2024