DOLAR 34,0825 0.16%
EURO 38,0615 0%
ALTIN 2.832,660,14
BITCOIN 21482764,50%
Gaziantep
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

CUMHURBAŞKANININ HAYALİ, DOKTORLARIN KABUSU!

CUMHURBAŞKANININ HAYALİ, DOKTORLARIN KABUSU!

ABONE OL
22 Mart 2024 11:30
CUMHURBAŞKANININ HAYALİ, DOKTORLARIN KABUSU!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep Şehir Hastanesi’nin hekim açığı görmezden geliniyor!

İktidarın 10 yılı aşkın süre boyunca seçim yatırımı olarak sunduğu, AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘hayalim’ dediği ve tüm olumsuzluklara rağmen açılışı yapılan Gaziantep Şehir Hastanesi’nin hekim sorunu çözülmüyor. Sağlık Bakanlığı tarafından hekim açığının görmezden gelindiği Gaziantep Şehir Hastanesi’nde görevli hekimler artık isyan ediyor.


Gaziantep Şehir Hastanesi’nde görevli Dr. Efe Kırca’nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar sonrasında acil serviste yaşananlar bir kez daha gündem oldu. Gaziantep Şehir Hastanesi acilinde yeterli hekim bulunmadığını vurgulayan Dr. Kırca, paylaşımlarında “Ben her nöbet ölüm tehdidi almak zorunda mıyım? Ailemden bana emanet zihinsel ve fiziksel engelli kardeşim var canım burnumda mı tutacağım her nöbeti? Neden gerekli doktor ve personel verilmiyor? Her nöbette yetişkin acil serviste kavga çıkıyor alan yetersiz doktor sayısı yetersiz hemşire sayısı yetersiz hastalar sonuna kadar haklı, neden bir çözüm üretilmiyor? Koskoca Gaziantep Şehir Hastanesi’nde Yetişkin Acil servisinde çalışacak pratisyen/uzman doktor bulunamıyor, istekte bulunulmuyor. Acil kapanma noktasına geldi! Uzun kuyruklar oluyor hastalar da haklı! Yeterli doktor ve personel yok o yüzden kuyruk var, kuyruk yok diyen Gaziantep Şehir Hastanesi Acile 17:00 den sonra istediği saatte gelsin baksın kuyruk var mı yok mu, kavga çıkıyor mu çıkmıyor mu?” ifadelerine yer verdi.
Doktorlar tükenme noktasında!
Kentte siyasiler ve sağlık çalışanlarının haklarını savunan sendikalar başta olmak üzere birçok kez hekim açığı gündeme getirilse de Bakanlık tarafından bu sorun görmezden gelindi. EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya karşı “Size Gaziantep Şehir Hastanesi’nde yaşanan bu rezillikleri anlattığımızda “Doğru değil” demiş, sorumluluk almamıştınız! İşte, tükenme noktasına gelen doktorlar artık çığlık atıyor. Sağlık sistemindeki çöküş sağlık emekçilerinin ve halkın canını tehdit ediyor. Artık yeter!” ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r