DOLAR 34,0731 -0.01%
EURO 38,0045 0.03%
ALTIN 2.801,30-0,05
BITCOIN 21200983,78%
Gaziantep
26°

AÇIK

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

Devrimci Gazeteci Atilla Karaduman toprağa verildi…

Devrimci Gazeteci Atilla Karaduman toprağa verildi…

ABONE OL
21 Temmuz 2024 20:02
Devrimci Gazeteci Atilla Karaduman toprağa verildi…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep basınının önde gelen isimlerinden duayen gazeteci Atilla Karaduman, bir süredir yaşadığı Balıkesir Altınoluk’ta geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Meslektaşlarını ve dostlarını kaybıyla yasa boğan Karaduman, memleketi Gaziantep’te toprağa verildi.

Uzun yıllar Milliyet Gazetesi’nin Gaziantep temsilciliği görevini yürüten ve gaziantephaberler.com web sitesinin kuruculuğunu üstlenen duayen gazeteci Atilla Karaduman geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Balıkesir Altınok’ta yaşadığı evde son nefesini veren Karaduman için memleketinde cenaze töreni düzenlendi. Cenazesi Gaziantep’e getirilen usta gazeteci Karaduman, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin ve gazeteci meslektaşlarının duaları eşliğinde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenaze törenine  CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, EMEK Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca,  CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Hasan Kırmızıtaş ile çok sayıda gazeteci katıldı.

DEMOKRASİ MÜCADELESİNDE EN ÖN SAFTAYDI…

Karaduman’ın cenazesinde kardeşi Gürsel Karaduman, yaptığı konuşmada “O yaşamı süresince demokrasi mücadelesinde geride durmadı. Bilerek kimseyi üzmedi. Herkes de biliyor ki emeği çok fazla var. Her zaman iyinin doğrunun yanında oldu. Sofrasında her zaman insanlar bulunurdu, bir ekmeği hiçbir zaman tek başına yemedi. Biz öyle bir ailenin çocuklarıyız. Sosyalizm mücadelesinden hiç bir zaman geri durmadı. Her zaman sosyalizmden, demokrasiden, insan haklarından yana bir abi, kardeş, oğul oldu” ifadelerini kullandı.

NEREDEYDİLER?

Valilik, belediyeler, kamu kurumları, odalar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri cenazeye gelmediği gibi, kendilerini temsilen kimseyi de törene katılmadı. Bu durum basın camiası başta olmak üzere törene katılanlar arasında vefasızlık olarak yorumlandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r