Türkiye Komünist Partisi’nin Gaziantep’te 3 kadın adayı dikkat çekiyor…
Türkiye Komünist Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Yücetaş, Türkiye Komünist Partisi Şehitkamil Belediye Başkan adayı Damla Çınar, Türkiye Komünist Partisi Şahinbey Belediye Başkan adayı Fati Bahar, yürüttükleri seçim çalışmalarına ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Büyükşehirde mevcut başkan Fatma Şahin’in karşısına Türkiye Komünist Partisi’nin bir kadın aday çıkarması dikkatleri çekti.
Türkiye Komünist Partisi Gaziantep Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları, yerel seçime ilişkin yürüttükleri çalışmaları gazetemize anlattı. Adaylar, partilerinin seçim beyannamelerini, sahada yürüttükleri çalışmaları, kentin sorunlarını v e kadın aday olmanın farklılığını gazetemize aktardı…
Fatma Yücebaş: Ben Türkiye Komünist Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma YÜCETAŞ.25 yaşındayım.Aslen Malatyalıyım ama doğma büyüme Gaziantepliyim diyebilirim.Ecza teknikerliği mezunuyum,şuan mesleğimi yapmıyorum ama reklamcılık üzerinden ilerliyorum.
Damla Çınar: Türkiye Komünist Partisi Şehitkamil Belediye başkan adayıyım.Munzur Üniversitesi Siyaset Bilimi mezunuyum.Ayrıca Tunceli Belediyesinde meclis üyeliği yaptım.
Fati Bahar: Türkiye Komünist Partisi Şahinbey Belediye Başkan adayıyım.35 yaşındayım.Gaziantep Üniversitesi Gıda mühendisliği mezunuyum.2007 de Gaziantep’e geldim.Aslen Sinop’luyum.
Güney’in Sesi: Hem şehir hem ilçe bazında büyük olan Antep’te üç kadın aday olması partinizin aldığı bir karar mı ? Bir fikir mi ?Yoksa Gaziantep TKP yönetiminin aldığı bir karar mıdır ?
Fatma Yücetaş: Aslında il olarak aldığımız bir karar.Bugün Fatma Şahin kadın üzerinden pohpohlanıyor.Bizde diyoruz ki Fatma Şahin aslında patronların adayı ,bizde emekçilerin kadın adayı olarak üçümüz aday olmak istedik.Partimizde buna çok olumlu baktı.Hem ülkemizde hem kentimizde gericilik yoğun,kadınlar olarak bizimde söz sahibi olacağımız bir kent için böyle bir karar aldık.
Güney’in Sesi: Antep’in sorunlarını irdelediniz mi ? İrdelediğiniz sorunlar için nasıl bir çalışma planlıyorsunuz ya da alternatifleriniz var mı ?
Fatma Yücetaş: Zaten irdelemekten ziyade yaşıyoruz.Bu sorunlarla hergün karşılaşıyoruz.Antep’in belli başlı sorunları var.Örneğin ulaşım sorunu.
Ulaşımda yüksek fiyat uygulanması,seçimden sonra 24 tl’ye yükseleceğinin konuşulması…Zaten bunun seçimden sonra yapılacak olması ayrı bir yerde duruyor yani bu ikiyüzlülük ayrı bir yerde duruyor.Maaşların çok büyük bir kısmının ulaşıma gitmesi,bunun yanı sıra araçların yetersiz sayıda olması…
Bizler bu göreve başladığımız zaman ulaşımı ücretsiz yapmayı planlıyoruz,belki bunu yasal boyutları vardır bu varsa dahi bizler en azami şekilde 50 kuruş,25 kuruş gibi göstermelik bir fiyat yapmak istiyoruz.Bunun yanı sıra trafik sorunu var.İnsanları toplu taşımaya teşvik etmek istiyoruz.Bunun yanı sıra barınma sorunu var;kira fiyatları güç yetmez boyutta.Belediyenin konutları var bunları halka açmak istiyoruz,öğrencilere açmak istiyoruz.Yurtları ücretsiz yapmak istiyoruz.Çünkü üniversite öğrencileri yurt bulamadığından,kira fiyatlarının da fahiş fiyatta olduğundan tekrar memleketlerine dönmek zorunda kalıyorlar.Bunun yanı sıra eğitim sorunu var ,aslında bu sadece kentimizin değil ülkenin sorunu .Eğitim sorununa karşı Türkiye Komünist partisi olarak semt evleri yaratmaya çalıştık.Bu kentimizde de var ülkemizde de var.Bunları daha da arttıracağız.Her mahallede çocukların ücretsiz yararlanabileceği kreşler yapacağız,çocuklar ilk okula hazırlanırken kimsenin adaptasyon problemi yaşamayacağı herkesin eşit şekilde yararlanabileceği kreş açmak istiyoruz.Bunların yanı sıra gençlik merkezleri açmak istiyoruz.Öğrencilerin teknolojik aletlerden yararlanabileceği,besin ve gıdaya da ücretsiz bir şekilde erişebilecekleri bir ortam yaratmak istiyoruz.
Bunların yanı sıra çevre faktörleri var videolar dan da anlayabileceğimiz üzere Antep eskiden daha yeşil bir Antep’ti.Genel olarak kente baktığımızda AVM’lere sıkıştırılmış,betona sıkıştırılmış bir kent görüyoruz.İnsanların sosyalleşebileceği alanları arttırmak istiyoruz.Halk sineması,halk tiyatrosu insanların bir araya gelebileceği parklar inşa etmek.Yani sadece parası olanın değil de herkesin eşit şekilde yararlanabileceği ortak alanlar inşa etmek istiyoruz.
Kadın sorunu var;TKP olarak kadın dayanışma komitelerimiz var,kurduk da.Ama biz bunu belediyeye aldığımız zaman daha da yaygınlaştırmak istiyoruz.Belki bunu semt evleriyle daha da yaygınlaştıracağız.Yani şiddetin her türlüsüne karşı psikolojik,sözel,fiziksel,hukuksal destek vermeyi amaçlıyoruz.Kadın istihdamını arttırmak istiyoruz.Toplumda bilinçlenmeye yönelik eğitimler vermek istiyoruz .Mesleki gelişim programlarını da arttırmak istiyoruz.Biz bunları yapacağız.
Güney’in Sesi: Tunceli belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu,Türkiye’de her kesimden keşke bizim başkanımızda Komünist Başkan olsa diyor.Türkiye genelinde bu yaklaşımı nasıl görüyorsunuz ?
Fatma Yücetaş:Biz halkla iç içe geldiğimiz zaman da hep Maçoğlu üzerinden; çok iyi adam, Maçoğlu’nun partisi,Komünistler yapar,bi siz yaparsınız gibi tepkiler alıyoruz.Biz bunu arttırdıkça,kulak verdikçe,omuz verdikçe insanların bize olan güveni daha da artacaktır.O yüzden bunun devamlılığına da inanıyorum.
Fati Bahar:Maçoğlu örneği gibi her yerde emeğiyle güzelleştiren insanlarız.Neler yapabileceğimize tanıklık ettiniz zaten.Gerçekten alabileceğimiz yerler var iddialıyız.Gaziantep’te de iddialıyız.Ama kirlilikleriyle savaşabilecek kadar sesimizi duyuramadık.Vakit ayırdınız,emek verdiniz bunun için.Olursak o ütopya zannettikleri şeylerin karşılığını gördükten sonra Fatma’nın da dediği gibi iş biraz daha başkalaşacak.Sadece Maçoğlu örneğiyle dahi bizim aldığımız tepkiler çok farklılaştı. Şuan çok güzel tepkiler geliyor.
Damla Çınar: Ben hem Tunceli’de yaşamış hem de belediye içerisinde yer alan biri olarak şunu söylemek istiyorum;aslında belediyelerde işler o kadar kolay ilerliyor ki o kadar çok imkan ve kaynak var ki bunun gerçekliğini daha yakından gördüm.Komünist bir belediye olunca bu durumu kısıtlıyorlar.Bunun gerçekliğini gördük biz.Çok büyük bir borçla aldık Tunceli’yi.Halkla birlikte üretim yapıldı,ihaleye gerek kalmadı.Bunların sonucunda da aslında komün yaşamı görmüş olduk.Halkın dahil olduğu her anlayışta aslında yönetim daha basit daha kolay.Biz Antep üzerinde de yapabiliriz bunu.Üretimin bir karşılığı yoksa tüketimi kooperatiflerini devreye koyarsınız.Şehitkamil üzerinden örnek verebilirim; Fadıloğlu’nun her yere diktiği konutlar hepsi bomboş hepsi satılık.Birilerine peşkeş çektiği arazilerin hepsini bizler belediyeye geldiğimiz zaman halka açacağız.Öyle olunca halk arasındaki en temel sorunlar kendiliğinden çözüme kavuşacaktır.
Güney’in Sesi: Son olarak söylemek istediğiniz var mı?
Üç kadın aday iddiasıyla şunun için yola çıkıyoruz;Antep gericiliğin ve sömürünün çok yoğun olduğu bir kent,bizim Fatma Şahin’imiz var bakın denilerek sıkıştırılmış bir alandan biz çıkarak hayır sadece kadınlıkla örtebileceği birşey değildir bu,emekçi olması gerekir.Fatma Şahin’in toplantısına bugün koçlar, sankolar gelirken,bizim 10 Mart’taki halk buluşmamıza emekçiler gelecektir.
Fatma Yücetaş: Halkımız birde Türkiye Komünist Partisine kulak versinler Birde bizi dinlesinler,neler yapabileceğimizi görsünler.10 Mart’ta tüm Antep halkını mutlaka bekliyoruz.
Fati Bahar:10 Mart’ta saat 16:00’da Tuğcan otele mutlaka gelmelisiniz. Olmaz dedikleri şeylerin, olabilirliğini duymak istiyorsanız gelin tanışalım.
GENEL
21 Kasım 2024GENEL
21 Kasım 2024GENEL
21 Kasım 2024ASAYİŞ
21 Kasım 2024GENEL
21 Kasım 2024GENEL
21 Kasım 2024ASAYİŞ
21 Kasım 2024