DOLAR 32,5476 0.07%
EURO 34,9675 -0.17%
ALTIN 2.436,450,03
BITCOIN 2092007-0,64%
Gaziantep
24°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

“GAZİANTEP’TEKİ TARİHİ ROMA YOLLARI KORUNMALI”

“GAZİANTEP’TEKİ TARİHİ ROMA YOLLARI KORUNMALI”

ABONE OL
11 Ocak 2023 10:07
“GAZİANTEP’TEKİ TARİHİ ROMA YOLLARI KORUNMALI”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney’in Sesi GAZETESİ – Tarih ve turizm kenti Gaziantep’te, tarihi yerlerin korunmasına yönelik çalışmalar yetersiz kalıyor.Bu alanda İslahiye Zincirli arasında bulunan ve Roma döneminden kalma Halep yolu, asfalt dökülerek, tarla yapılarak, sanayi artıkları ile yok ediliyor.

Gaziantep’in en önemli tarihi yerlerinden bir olan İslahiye Zincirli arasında buluna tarihi Halep yolu olarak bilinen ve Roma Döneminden kalan yolların, asfalt dökülerek, tarla yapılarak, sanayi artıkları ile yok edildiği dile getirildi.

TARİHİ YOLLAR YOK EDİLİYOR
Araştırmacı –Yazar Hasan Yelken, tarih ve turizm kenti Gaziantep’te Roma dönemine ait bir çok eserlerin ve yolların tahrip edildiğini belirterek ”İslahiye Zincirli arasında buluna tarihi Halep yolu olarak bilinen Roma Döneminden kalan yol asfalt dökülerek, tarla yapılarak, sanayi artıkları ile yok edilmektedir. İslahiye turizmine kazandırılması gereken bu tarihi yol bölgenin turist sayısını artıracaktır.

HALEP YOLU KORUMA ALANI İLAN EDİLMELİ
Yaklaşık 10 km uzunluğunda olan ve sağlam kalan yol çeşitli büyüklükte üstü düzgün bazalt taşlardan döşenmiştir. Büyük İskender döneminde Kurulmuş Olunan Nikopolis-İslahiye ( Zafer Kenti) ve Zincirli ( Sam- Al ) arasında sağlam kalan yol Asur Ticaret Kolonileri döneminde kullanıldığı bilinen Kervan yolu ile Nurdağı bölgesinden birleşmiş olmalıdır. İslahiye’nin turizmini artıracak Halep yolu Koruma alanı ilan edilip, etrafı ağaçlandırılarak yürüyüşe açılmalıdır.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r