DOLAR 32,5960 0.34%
EURO 34,8220 0.18%
ALTIN 2.507,350,93
BITCOIN 20974431,82%
Gaziantep
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

GGC Başkanı Ay: “10 Ocak mücadele günüdür”

GGC Başkanı Ay: “10 Ocak mücadele günüdür”

ABONE OL
9 Ocak 2022 13:23
GGC Başkanı Ay: “10 Ocak mücadele günüdür”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney’in Sesi Gazetesi-Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü için mesaj yayınladı. Ay, mesajında pandemi sürecinin en çok vurduğu mesleklerden birinin gazeteciler olduğunu belirterek “Pandemi süreci ile birlikte gazetecilerin çalışma koşulları zorlaşmış, ekonomik gelirleri azalmış, dolayısıyla sorunlar katlanmıştır. Bu zor koşullar altında bile gazeteciler toplumun haber alma ve doğru şekilde bilgilenmesi için olağan üstü bir çaba göstermektedirler” dedi.

İbrahim Ay, basının pandemi sürecinde ekonomik gelirlerinin azaldığını vurguladı. Ay, yerel basına yeni gelir kaynakları üretilmesinin şart olduğunu dile getirirken 10 Ocak’ın bayram değil sorunların gündeme getirme günü olarak gördüklerini belirtti.

Şartlar iyileştirilsin

Mevcut yasal düzenlemenin yetersiz olduğunu söyleyen Ay, basının çalışma koşullarından internet özgürlüğüne ve basın özgürlüğü alanında yeni yasal düzenlemenin yapılması gerektiğini ifade etti. Ay, mesajında şunları söyledi ; “Ekonomik sorunlardan basın özgürlüğüne, çalışma koşullarından internet yasasına, mesleki standartlardan yıpranma hakkından yararlanmada basın kartı şartının kaldırılmasına kadar bir çok alanda düzenlemeler yapılası gerekmektedir”

Destek bekliyoruz

Ay, yerel basına yeni kaynaklar üretilmesinin şart olduğunu söylerken; “Yerel basına yeni gelir kaynaklarının bulunması elzem bir hale gelmiştir. Bu nedenle, belediyelerin meclis kararları başta olmak üzere halka yönelik duyurularının basında yayınlanması yeni bir gelir kaynağı oluşturacaktır. Bu konuda ilgili tüm kurum ve kuruluşlardan destek bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

GGC Başkanı İbrahim Ay ebediyete intikal etmiş tüm basın mensuplarını rahmet ve saygıyla anarken, zor koşullar altında çalışan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r