DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376822,75%
Gaziantep
31°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

GTB Yılın ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi

ABONE OL
17 Ocak 2022 13:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney’in Sesi Gazetesi-Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 2021 yılı değerlendirilirken, 2022 yılına ilişkin çalışma ve yeni projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Tiryakioğlu konuşmasında, “Göreve ilk geldiğimizde çalışma programımızın en başına Antep Fıstığı Lisanslı Depo ve Et Borsası gibi iki önemli projemizi almıştık. Çok şükür bu projelerimizi alnımızın akıyla hep birlikte 2021 yılı içerisinde Gazi şehrimizin hizmetine kazandırdık” dedi.

Yılın ilk meclis toplantısına GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve meclis üyeleri de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 2021 yılının vizyon projelerin hizmete kazandırılması açısından borsa adına tarihi bir yıl olduğunu dile getirdi.

Yeni hizmet binası
Gaziantep Ticaret Borsası yeni hizmet binasının açılışının da yine 2021 yılı içerisinde TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildiğini belirten Tiryakioğlu, “Borsamız 1997 yılından bu yana GATEM’deki yerleşkesinde hizmet veriyordu. Geçen zaman zarfı içerisinde fiziki yetersizliklerden doğan sebeplerden dolayı yeni bir binaya taşınma gereksinimi hasıl olmuştu. Kaba inşaat halinde aldığımız yeni idari hizmet binamızı tamamlayarak açılışını gerçekleştirdik. Üyelerimize ve şehrimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyor, tüm emeği geçenlere ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

“Dünya çok değil, akılcı üretim istiyor”
GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı da yaptığı konuşmada zor geçen bir yılı geride bıraktıklarını kaydederek, 2022 yılının Gaziantep ve Türkiye için hayırlı bir yıl olması temennisinde bulundu.

Salgınla hastalıkla geçen iki yılın sıkıntılarını inanç ve azimle, yatırım, üretim ve ihracata dört elle sarılarak hafifletmeye çalıştıklarını aktaran Akıncı, “Yeni başlangıçlar ve yeni deneyimler edinerek girdiğimiz 2022 yılının geçmiş yılların yaralarının sarıldığı, salgın hastalığın sona erdiği bir yıl olmasını temenni ediyorum. Gerçekten zor bir yılı geride bıraktık önümüzde kat edilecek çok mesafe ve atılacak çok adım var. Yeni başarı hikayeleri yazmak için küresel manada karşımıza çıkacak tüm fırsatları çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Pandemi kaynaklı tedarik zincirlerinde yaşanan sorunlar, ABD, AB ve Çin arasındaki küresel güç ve pazar mücadeleleri yeni dönemde iş dünyamıza önemli fırsatlar sunmakta. Bu bağlamda yatırıma, üretime ve ihracata eskisinden çok daha fazla güçlü bir şekilde sarılmamız gerekiyor. Zira, dünya artık çok fazla üretenlerin değil, pazarın taleplerini en akılcı şekilde karşılayanların dünyası olma yolunda bir kabuk değişimi yaşıyor” şeklinde konuştu.
Gaziantep’in yaşanan tüm sıkıntılara rağmen 2021 yılını ihracatta başarılı bir performansla geride bıraktığına dikkat çeken Akıncı, “Gazi şehrimizden 2021 yılının 12 aylık döneminde dünyanın birçok ülkesine 10 miyar 92 milyon 165 bin dolar tutarında ihracat gerçekleştirildi. Şehrimiz en fazla ihracat yapan iller sıralamasında 5. sırada yer aldı. Hedef çıtası şimdi biraz daha yukarı taşındı ve temennimiz bu yıl içerisinde ilk 5’teki yerimizi daha üst sıralara taşımak” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r