DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21595380,44%
Gaziantep
25°

PARÇALI BULUTLU

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

Haberi olmadan yönetici oldu! İcra geldi…

Haberi olmadan yönetici oldu! İcra geldi…

ABONE OL
10 Kasım 2023 12:28
Haberi olmadan yönetici oldu! İcra geldi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberi olamadan Gaziantepspor Kulübüne yönetici olan Galip Ünlükara’ya kulübün borcu nedeniyle icra geldi.

Haberi olmadan Gaziantepspor Kulubüne yönetici yapılan Galip Ünlükara’ya, kulüb borcu yüzünden icra geldi. Ünlükara “Gaziantep Spor’da yöneticilik yapmış kişiler milyonlarca lirayı alıp ortadan kayboldular. Bu işin cezasını da Gaziantep’in yoksul kişileri çekiyor. Türkiye’de bu olayın bir örneği daha yok. Emsalsiz” diye konuştu.

” HABERİM YOKKEN YÖNETİCİ OLMUŞUM”
Haberi yokken yönetici olduğunu söyleyen Galip Ünlükara, ‘’Bir zamanlar Gaziantep Spor adında kentimizin spor kulübü vardı. Borç yüzünden kapanmış olan bu spor kulübün de benim de yönetici olduğumu söylüyorlar ama benim yönetici olduğumdan haberim yok. Öylesine yazmış beni o zamanki kulüp başkanı. Bu şekilde de sadece ben değil benimle birlikte 130 kişiden fazla isim için de aynı şeyler söyleniyor’’ şeklinde konuştu.

”BORÇLAR ÜZERİMİZE KALDI”
Borçların üzerine kaldığını söyleyenGalip Ünlükara, ‘’Yönetici olarak yazıldığım süreç 2018 yılı Mayıs ve Temmuz aylarında 40-45 gün olarak gözüküyor. Kulüp kapanınca bizim olduğumuz gruba borç ödemesi için belgeler geliyor. Ödenecek miktar 100 bin lira olarak yazıyor gelen evraklarda. Yapılandırma yapıldığı zaman ise bu ödenek 50 bin liraya düşüyor. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü de bizlere ‘50 bin lira olan borcu 20 kişi kendi aranızda bölerseniz 2 bin 500 lira oluyor. Bu 2 bin 500 lirayı ödeyip bu sıkıntıdan kurtulun’ dedi. Tamam ödeyelim diyoruz ama farklı bir yerden daha borç çıkarsa biz yine bu ödenecek tutardan sorumlu tutulur muyuz diye sorduğumuzda maalesef cevap alamıyoruz’’ ifadelerine değindi.

”ARABAMA HACİZ GELDİ”
borçlar yüzünden arabasına haciz geldiğini dile getiren Galip Ünlükara, ‘’Ben hemen hemen her gün Sosyal Güvenlik Kurumuna gidiyorum. Artık yollarda sürünmekten bıktım. Bu olayı ilk öğrendiğim zaman bu tür şeylerle Gaziantep Valiliği Dernekler Masası ilgileniyordu. Bende Dernekler Masasına bir dilekçe yazdım. Dilekçeyi yazdıktan 6-7 ay sonra bana dönüş yaptılar ve dilekçe de bütün ayrıntıları yazmama rağmen bana ‘Biz bu konuyla ilgilenmiyoruz mahkemeye vermeniz gerek’ dediler. Sonra yakınlarımızla ve bu listedeki bazı isimlerle ‘’boş verelim, bir şey olmaz’ dedik. Meğer çok şey olurmuş çünkü 3 ay kadar önce arabama haciz geldi’’ dedi.

”2017 YILINDA BAŞKA BİR DAVADA BU DURUMUN İPTALİ YAPILMIŞ”
2017 yılında başka bir davada bu durumun iptal olduğunu söyleyen Galip Ünlükara, ‘’2017 yılında Gaziantep Spor’da daha önce yöneticilik yapmış olan Mutlu Özpineci Gaziantep Spor’u evrakta sahtecilik yapmaktan mahkemeye veriyor. Mahkeme sonucunda Mutlu Özpineci mahkemeyi kazanıyor. Mahkeme aynı zamanda Olağan Genel Kurulu’nun bütün sonuçlarının beraber iptaline karar veriyor. Sosyal Güvenlik İl Kurumu bize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne dilekçe vermemiz gerektiğini söyledi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne dilekçe verdik. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bize size vereceğim evrak resmi olmayacak bu yüzden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi dilekçe vermesi gerektiğini söyledi’’ ifadelerine değindi.

ÜNLÜKARA: ”BU DAVA TÜRKİYE’DE EMSALSİZ”
Bu davanın Türkiye’de emsalsiz olduğunu söyleyen Galip Ünlükara, ‘’Bizler 2 bin 500 lirayı vermeye razıyız sadece bu listedeki insanları bir araya getirmek çok zor. O insanlardan bazıları vefat etmiş bazıları hiç ortada yok. Olan bana ve benimle birlikte bu konuyla ilgilenen birkaç kişiye oldu. Bir dönem Gaziantep Spor’da yöneticilik yapmış kişiler milyonlarca lirayı alıp ortadan kayboldular. Bu işin cezasını da Gaziantep’in yoksul kişileri çekiyor. Türkiye’de bu olayın bir örneği daha yok. Emsalsiz ! Artık bu işlerin altında farklı şeyler olduğunu düşünmeye başlıyorum. Umarım bu konuşmayı yetkili kişiler görür ve gereken yapılır’’ dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r