DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20951281,47%
Gaziantep
19°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

İHD’den Roboski katliamı anması

İHD’den Roboski katliamı anması

ABONE OL
29 Aralık 2021 14:43
İHD’den Roboski katliamı anması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney’in Sesi Gazetesi-28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı uçakların bombardımanı sonucu 16’sı çocuk 34 köylü hayatını kaybetmişti. Katliamın yıl dönümünde basın açıklaması gerçekleştiren İnsan Hakları Derneği Gaziantep (İHD) şubesi sorumluların cezalandırılması için çağrıda bulundu.

Yeşilsu meydanında gerçekleştirilen basın açıklamasına STK’lar ve siyasi partilerde destek verdi. Açıklamayı İHD Gaziantep başkanı Av. Sinan Taştekin okudu. Taştekin; “Roboski katliamı on yıllardır söylenen birlik, beraberlik ve barış söylemlerine vurulmuş en ağır darbedir” dedi.

Açıklama şu şekilde devam etti;

“Roboski ’de 34 sivil yetişkin ve çocuğun katledilişinin üzerinden geçen süre 10 yıl 120 ay. Katliamın üzerinden geçen süreye rağmen faillerle ilgili etkili bir soruşturma yürütülmemiştir. Katledilen vatandaşların yakınlarına verilen para cezaları utanç verici bir tabloya dönüşmüştür. Roboski katliamı on yıllardır söylenen birlik, beraberlik ve barış söylemlerine vurulmuş en ağır darbedir. Roboski olayı sonrası yapılan yüz kızartıcı siyasi açıklamalar sadece kürt halkına değil insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak kayıtlara geçmiştir. Roboski ‘de yaşanan katliamın sorumlusu askeri ve siyasi karar vericiler yargılanmadıkça, geçmişle yüzleşme ve darbecilerle hesaplaşma inandırıcı olmayacaktır. Roboski olayı aydınlatılmadıkça, Roboski ‘de yaşananlar halka anlatılmadıkça Türk siyasetinde demokratikleşme söz konusu olmayacaktır. Roboski’nin üstü örtülerek, yapılan insanlık dramı unutularak yeni demokratik Anayasa’nın yapılamayacağının altını çiziyoruz. Roboski katliamının 120. Ayında ülkeyi yönetenleri sorumlu davranmaya davet ediyoruz.”

Basın açıklaması sonrası Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul – Bahçelievler ilçe örgütüne yönelik yapılan saldırıyı kınayan Taştekin, saldırının bütün halklara vurulmuş darbe olduğunu ifade etti.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r