DOLAR 34,0012 0.29%
EURO 37,8596 0.65%
ALTIN 2.820,130,39
BITCOIN 1964609-2,98%
Gaziantep
23°

AÇIK

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

İTİBARA VAR ÖĞRETMENE YOK!

İTİBARA VAR ÖĞRETMENE YOK!

ABONE OL
6 Eylül 2024 17:07
İTİBARA VAR ÖĞRETMENE YOK!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MİLLETVEKİLİ MERİÇ, HALK EĞİTİMDEKİ MAAŞ KRİZİNE DİKKAT ÇEKTİ

Gaziantep Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Melih Meriç, Halk Eğitim Merkezli öğretmenlerinin maaşlarının ödenmemesinin tasarruf tedbirleri ile açıklanamayacağına dikkat çekerek, ‘’İtibardan tasarruf etmeyen AKP hükümeti, Halk eğitimlerdeki öğretmenlerden tasarruf etmeye kalkıyor. Başına Adalet olan bir parti bunu yaparsa tuz kokmuş demektir:’’ dedi.

‘’HALKIN AKLIYLA DALGA GEÇİYORLAR’’

AKP hükümetinin 20 yıldır akıl almaz uygulamalarla halkın aklıyla dalga geçtiğine vurgu yapan Melih Meriç ,  ‘’Öğreticilerin maaşlarından tasarruf uygulaması emekçi öğreticilerin alın terine göz dikmektir. İtibardan tasarruf etmeyenler, emekçinin alın terine göz dikmiş durumda! AKP hükümeti, Halk Eğitim Merkezlerindeki usta öğreticilerin maaşlarını ödemeyerek neyin tasarrufunu yapıyor? Saraylar, uçaklar, lüks makam araçlarına milyarlar harcanırken, iş maaş ödemeye gelince “Hazinede ödenek yok” deniliyor! Siz kimin aklıyla dalga geçiyorsunuz? Halka “sabır” telkin edenler, lüks içinde yaşamaktan bir an bile geri durmuyorlar. Emekçinin hakkını gasp ederek ülkeyi yönetmeye kalkıyorlar! Halk Eğitim’de çalışan öğreticiler iki aydır maaşlarını alamıyor. Bu halkın emeğini sömürerek, haklarını yok sayarak daha ne kadar devam edeceksiniz? MEB’in tasarruf planı bu mu? Eğitmenin ve eğitimin değersizleştirildiği bu düzen, AKP’nin başarısızlığının en açık göstergesidir.’’ Diye konuştu.

‘’EMEKÇİLERİMİZİN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİZ’’

AKP hükümetinin her ekonomik krizde tasarruf tedbirleri kapsamında işçi ve emekçinin alın terine göz dikmesinin çağ dışı bir yaklaşım olduğuna dikkat çeken Meriç, ‘’Bu düzeni adaletsizlik üzerine kuranlar şunu iyi bilsin ki, biz halkın ve emekçinin yanında olmaya devam edeceğiz! Usta öğreticilerin hakkını gasp ederek, faize yatırıp paranın değerini mi artıracaksınız? Bu adaletsizliği her platformda teşhir edeceğiz! Saraylar ve şatafat sizin olabilir, ama halkın alın teri bizim kırmızı çizgimizdir! Emekçinin hakkını korumak, liyakat ve adalet için biz buradayız! İtibardan değil, adaletten tasarruf etmeyen bir Türkiye’yi inşa edeceğiz! ”ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r