DOLAR 34,0666 0.13%
EURO 37,8920 -0.51%
ALTIN 2.833,130,16
BITCOIN 21484384,46%
Gaziantep
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

KADINLARIN SORUNLARINI, KADINLAR ÇÖZECEK…

KADINLARIN SORUNLARINI, KADINLAR ÇÖZECEK…

ABONE OL
8 Mart 2024 13:38
KADINLARIN SORUNLARINI, KADINLAR ÇÖZECEK…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Cumhuriyet Halk Partisi Şahinbey İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Merve Ceren Yücel, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin gazetemize konuştu. Yücel, Gaziantep’in kadınlarını 8 Mart günü Kırkayak Parkı’nda gerçekleştirilecek etkinliğe davet etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Şahinbey İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Merve Ceren Yücel, Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine ve kadına yönelik şiddetin yaygınlaştığına vurgu yaptı. Yücel, tüm kadınları 8 Mart 17:00’da Kırkayak parkına davet ederek, “Kaybettiğimiz kız kardeşlerimizi de anarak onların mücadelesini sürdürme sözü verelim” İfadelerini kullandı.

İmkan verilirse kadınlar neler yapmaz…

Yücel, kadınların eşit haklara sahip olması gerektiğinin altını çizerek, “Bir evin hanımı, şantiyede mühendis, firmada proje uzmanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Şahinbey İlçe Yönetim kurulu üyesiyim. ‘Sen kadınsın, kadından mühendis olmaz! Kadından siyasetçi olmaz!’ Bu gibi cinsiyet eşitsizliğinin aksine kadınlara imkan verilirse neler yapabileceğini kanıtlamaya çalışmış bir kadınım. Kuruluş ve kurtuluşun Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kadınların her alanda eşit haklara sahip olması ve potansiyellerini tam anlamıyla gerçekleştirebilmeleri için mücadele ediyoruz. Türkiye’de kadınlar, iş yaşamında fırsat eşitsizliği, kadına yönelik şiddet, toplumsal cinsiyet rollerine ilişkin beklentiler, yasal düzenlemelerdeki eksiklikler gibi birçok zorlukla karşılaşmaktadırlar. Cumhuriyet Halk Partisi, bu sorunları kamuoyunun ve hükümetin dikkatine sunarak çözüm bulunması için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Kadınlar için daha adil, daha eşit bir Türkiye

Yücel, kadınların toplumdaki rolüne ilişkin yaptığı açıklamada, “Kadınların eğlence sektöründe sadece eğlence aracı olarak kullanılması ve şiddete maruz kalması beni son derece yaralayan üzücü bir gerçektir. Maalesef, son 2 günde 8 kadının öldürülmesi de üzücü bir gerçeğimiz. Bu tür vakalar, kadına yönelik şiddetin ciddiyetini ve yaygınlığını vurgulamaktadır. Bu durum cinsiyet eşitsizliğinin ve kadına yönelik şiddetin derin bir göstergesidir. Mevcut iktidarın ve muhalefet partilerinin bu konuda toplum farkındalığını artırmak ve kadınların haklarını korumak için daha fazla çaba sarf etmesi gerekmektedir. Kadınların güvenliği ve hakları herkes için öncelik olmalıdır. Biz cumhuriyet Halk partisi olarak bu farkındalık için mücadele ediyoruz. Bugün, kaybettiğimiz kız kardeşlerimizi de anarak onların mücadelesini sürdürme sözü verelim. Adalet için, eşitlik için ve şiddetsiz bir dünya için birlikte çabalayalım. Hep birlikte, geçmişte kaybettiğimiz kadınların anısını yaşatalım ve gelecekte kayıpların olmaması için mücadele edelim. Bugün, birlikte olmanın gücüyle, kadınların sesini daha güçlü bir şekilde duyurabiliriz. Sonuç olarak, senin de güçlü olman, kendi haklarını savunman ve toplumda yerini alman için yanındayız. Unutma ki, birlikte mücadele ederek, daha adil, daha eşit bir Türkiye’yi inşa edebiliriz. Kadınlar olarak, haklarımızı savunmak için bir araya gelmeli, güç birliği yapmalı ve sesimizi duyurmalıyız. Kadınların her alanda var olmaları ve başarılı olmaları için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Kadınlar Kırkayak Parkı’nda toplanacak

Kadınları etkinliğe davet eden Yücel, “Hepimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, 8 Mart’ta saat 17:00’da tüm kadın platformlarının buluşacağı Kırkayak parkına davet ediyorum. Gelin tek ses olalım” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r