DOLAR 34,0012 0.29%
EURO 37,8596 0.65%
ALTIN 2.820,130,39
BITCOIN 1964609-2,98%
Gaziantep
23°

AÇIK

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Katledilen Kürt gazeteciler Gaziantep’te anıldı…

Katledilen Kürt gazeteciler Gaziantep’te anıldı…

ABONE OL
2 Eylül 2024 18:35
Katledilen Kürt gazeteciler Gaziantep’te anıldı…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

“Kürt basını organize şekilde susturulmaya çalışılıyor”

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Süleymaniye kentinde gazeteci Gülistan Tara ve Hero Bahadin’in de içinde bulunduğu araca yönelik yapılan saldırı ve hayatını kaybeden gazetecilere yönelik Gaziantep’te anma etkinliği düzenlendi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Süleymaniye kentinde gazeteci Gülistan Tara ve Hero Bahadin’in yaşamını yitirdiği saldırıya yönelik Gaziantep DEM Parti İl teşkilatı basın açıklaması gerçekleştirdi.  EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, basın açıklamasında yaptığı konuşmada, “Bugün 1 Eylül’de özellikle kadınların neden barışa ihtiyaç duyduğunu açık bir biçimde gösteren, hem bir anma olan hem de öfkemizi gösterdiğimiz bir basın toplantısı yapıyoruz. Gülistan ve Hero arkadaşlarımız hem Kürt halkının özgürlüğü için hem basın özgürlüğü, hem kadın mücadelesi için emek verdiklerinden dolayı bu yolda yaşamlarını yitirdiler. Çok açık bir gerçek var. Kürt halkına yönelik bölgede sürdürülen kirli ittifak her yeni saldırı sürecinde özellikle kadın gazetecileri hedef alıyor. Kadın gazetecileri hedef alarak sivil katliamlarına bir yenisini ekliyor. Bu sivil katliamlarının ötesinde özellikle kadın gazetecileri hedef almasıyla bölgede ortaya koyduğu saldırı planının, orada yaşanacak sivil katliamlarının, bölgede süregiden savaş suçlarının da ortaya çıkmamasının garantisi olarak namlular doğrultuluyor. Türkiye’de de Kürt gazeteciler, gerçekleri ortaya çıkardıkları için, Kürt halkının ve kadınlarının gerçeklerini gündemleştirdikleri için büyük baskılara zulümlere ve hatta katliamlara maruz bırakılıyorlar. Özellikle Kürt gazetecilere yönelik bu saldırıların arkasında ne olduğunu biliyoruz. Bu saldırıların hedef gözetilerek, açıkça yapıldığını biliyoruz. Biz Kürt basınının organize şekilde susturulması için Gülistan ve Hero şahsında bütün Kürt kadın gazetecilere sahip çıkıyoruz. Gülistan Tara’nın henüz hava ışımamışken aile evine getirilen cenazesine yönelik saldırı bu ülkede Kürt halkının yas tutma, sevdikleri defnetme hakkının bile ortadan kaldırıldığı gerçeğini bize bir kere daha gösterdi” ifadelerine yer verdi.

“Gazeteci yoldaşlarımızın mücadelesini yaşatacağız”

DEM Kadın Meclisi adına basın açıklaması gerçekleştiren DEM Parti Gaziantep İl Eş Başkanı Zozan Ayhan “Kürt kadın gazetecilerin, özgür basın emekçilerinin kalemi yerde kalmayacak. Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentinde içerisinde gazetecilerin olduğu bir araca yönelik yapılan saldırıda gazeteci Gülistan Tara ve Hero Bahadin yaşamını yitirmişti. Yapılan saldırıda birçok gazetecinin yaralandığı bilgisi de kamuoyuna yansımıştır. İçerisinde gazetecilerin yer aldığı aracın hedef alınması bilinçli ve örgütlü bir saldırı olduğunu biliyoruz. Bölgede Kürt halkına ve kadınlara yönelik yapılan saldırıları ifşa eden kadın gazeteciler hedef alınarak bölgede işlenen savaş suçlarının üzeri örtülmek istenmiştir. Bu saldırının amacı ilhak ve işgal politikasının derinleştirilmesi ve bu politikalara karşı oluşacak uluslararası tepkiyi engellemektir. Kürt halkına, Kürt kadınının kazanımlarına yönelik bu saldırılar daha önce de ajanlar, paramiliter eliyle gerçekleştirilmiştir. Gazeteci Gülistan Tara ve Hero Bahadin yoldaşımızın mücadelesini yaşatacağız” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r