DOLAR 34,0000 0.3%
EURO 37,8363 0.6%
ALTIN 2.821,350,43
BITCOIN 1961047-3,13%
Gaziantep
23°

AÇIK

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

KATLİAMIN ÖNÜ AÇILDI!

KATLİAMIN ÖNÜ AÇILDI!

ABONE OL
31 Temmuz 2024 11:34
KATLİAMIN ÖNÜ AÇILDI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muhalefet milletvekilleri kanun teklifinin yasalaşmasına karşı tepkili

Sokaktaki sahipsiz köpeklere yönelik hazırlanan uyutma yasası AKP ve MHP oylarıyla 2. günün sonunda gece saat 03.55’te kabul edildi. Oylamaya 500 milletvekili katılırken 275 evet, 224 hayır ve 1 çekimser oy kullanıldı. Muhalefet milletvekilleri yasayı tanımayacaklarını vurgulayarak hem anayasa mahkemesine gideceklerini hem de sokaklara döküleceklerini aktardı.

DİRENİŞE RAĞMEN KANUN TEKLİFİ YASALAŞTI

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, yasaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sabah 04.00’e kadar katliam yasası oylamasında direnişimize devam ettik 223 ret oyuna rağmen AKP ve MHP oylarıyla kanun teklifi yasalaştı. Hemen devamında Genel Başkanımızın katılımıyla kapalı grup toplantımızı yaptık, bundan sonraki yol haritamızı konuştuk. Bir yaşama yılını halkımızın menfaatleri için yoğun ve etkin bir mücadele ile tamamladık” ifadelerine yer verdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yasayı anayasa mahkemesine taşıyacaklarını açıkladı.

YASAYI KABUL ETMİYORUZ

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, “Bu yasayı kabul etmiyoruz. Tüm muhalefet vekillerini sözünü tutmaya ve yasayı uygulamamaya davet ediyoruz. 66 gündür meydanlardan sesleniyoruz: Toplayamazsın, Hapsedemezin, Öldüremezsin! Tüm şehirlerde/ilçelerde/mahallerde herkesi sokağa ve yerelde hayvanlar için tek vücut olmaya davet ediyoruz. Yasayı sokakta biz yazacağız! Her yerde yüksek sesle söyleyeceğiz onlara: Sizi de katliam yasanızı da tanımıyoruz!” ifadelerine yer verdi.

KOMİSYON KURULUP ÇÖZÜM BULUNMALI

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, “Çocuklarımıza ,yaşlılarımıza, hepimize tehlike oluşturabilecek şekilde sokaklarda hayvanların olmasını istemiyorum. Çözüm olarak sokak hayvanlarının toplanıp, öldürülmesini de kabul etmiyorum. Bu konunun çözümü için uzmanlarından oluşan bir komisyon kurulup, gerekli çalışmalar yapılarak sorunu çözüme götürecek bir düzenleme gerekli diyorum. Maalesef bizi çözüme götürecek o yasa, bize dayatılan bu yasa değil diyor “ret oyu” kullanıyorum” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r