DOLAR 34,0825 0.16%
EURO 38,0615 0%
ALTIN 2.832,660,14
BITCOIN 21482764,50%
Gaziantep
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kimsesiz Bırakmayın!

Kimsesiz Bırakmayın!

ABONE OL
11 Ocak 2024 09:17
Kimsesiz Bırakmayın!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesinde son günlerde yaşanan sorunlar ve akabinde yapılan görevden almaların perde arkası belli oldu. Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz, Gaziantep’e gelerek şubeye Hasan Çolak ‘ın başkan olarak atandığını açıkladı. Yaşanan sorunlara ilişkin ise yapılan açıklamalar şaşırttı…

 

Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesi Başkanı Yılmaz Demirdelen ve yönetimi ani bir kararla görevden alındı. Görevden alma bilgisinin kamuoyuna yansımasının ardından Genel Başkan Seher Şengünlü Yılmaz, Gaziantep’e gelerek yeni atamaları duyurdu. Görevden alınan başkan ve yönetimin yerine Hasan Çolak ve yönetimi getirildi.

 

Devir teslim yapıldı

 

Genel Başkan Seher Şengünlü Yılmaz, devir teslim töreninde alevilere derneklerini kimsesiz bırakmamaları için çağrıda bulunarak candaşlık vurgusu yaptı.  Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz, “Derneğe sahip çıktınız, arkasında durdunuz. Bu iradeyi ve gücü göstermeseydiniz bambaşka bir senaryo ortaya çıkabilirdi. Bundan sonra da buraları kimsesiz bırakmayın” dedi.

 

“Geri adım atmak zorunda kaldılar”

 

Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şube başkanı Hasan Çolak, yaklaşık bir aydır genel merkez ile dirsek temasında olduklarını ve hiçbir küslük yaşanmadan görevi devraldıklarını aktardı. Çolak gazetemizin görevden alma sürecine ilişkin sorduğu soruya ise şaşırtıcı bir cevap verdi. Çolak, “Geri adım atmak zorunda kaldılar. Bütün Alevi canlarının rahatsızlığından dolayı biz buradayız. Kimseyi üzmeden kırmadan sorunumuzu kendi aramızda çözdük. Eski yönetime teşekkür ettik. Bundan sonra bizler hizmetkar olacağız” dedi.

 

“Yanlış yapılmadan geri dönüldü”

 

Eski yönetimin ayrı bir dernek kurdukları ve derneğin mal varlıklarını aktardıklarına dair iddialara cevap veren Çolak, “Arkadaşlar hata yapmak istemişler ama olmadı. Yanlış yapılmadan geri dönüldü. Arkadaşlar öyle birşeyi kafalarından geçirmişler. Dernek yine eski mal varlıkları ile devam edecek” dedi.

 

Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesinde Hasan Çolak başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu;

Mehmet Nesanır

Bülent Ilık

Sadık İlhan

Salman Kayhan

Hasan Taş

Süleyman Gürbüz

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r