DOLAR 34,1071 0.21%
EURO 38,0921 0.02%
ALTIN 2.836,890,28
BITCOIN 21409351,36%
Gaziantep
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:03

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

MERAYI RANTA ÇEVİRDİLER!

MERAYI RANTA ÇEVİRDİLER!

ABONE OL
19 Mart 2024 10:11
MERAYI RANTA ÇEVİRDİLER!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seçim öncesi Büyükkarakuyu’da büyük vurgun 
Vatandaş konut ve işyerine karşı tarım alanı ve mera istiyor 

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesi Büyükkarakuyu mahallesinde bulunan bir arazinin Büyükşehir Belediyesi tarafından konut ve iş yeri yapılma gerekçesiyle hazineden devralınarak konut ve işyeri yapılacağı iddiası ortalığı karıştırdı. Belediye tarafından projenin doğrulanmasının ardından Zafer Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Pamuk da projeye tepki gösterdi. Pamuk, projenin tarım ve hayvancılığa büyük darbe vuracağını belirtti.

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesine bağlı Büyükkarakuyu mahallesinde köylülerin hayvan otlattığı mera, Büyükşehir Belediyesi tarafından konut ve iş yeri yapılma gerekçesiyle hazineden devralındı. Mahalle sakinlerinin yürüyüş yaparak tepki gösterdiği projeye Zafer Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Pamuk da tepkilerini dile getirdi. Pamuk, “Bölge ekonomisi için büyük önem taşıyan tarım ve hayvancılığa büyük darbe vuran bu karara sessiz kalamayız. Tarım topraklarının yapılaşmaya açılması ekonomiye büyük darbe vuracak, işsizlik artacak, hayvancılık darbe alacak, sonuçta Büyükkarakuyu halkı perişan olacak” dedi.

Toplu konut ihtiyacı yok

Pamuk, Büyükkarakuyu köyünün nüfusunun 3 bin 826 kişi olduğuna dikkat çekerek, “Nüfus artış hızının %047 olduğu ve artışın çok düşük olduğu köyde böyle bir konut ve iş yeri projesi hiç gerçekçi değil, mümkün de değil. Yavuzeli merkezinde çöpleri bile toplamayan bu AKP zihniyeti bu kadar büyük, 1 milyon metrekare gibi büyük çapta mera arazisini hazineden alarak, kimlerin rantına sunacak merak ediyoruz. Gaziantep’te yaşayan herkes biliyor ki bu bölgede toplu konut ihtiyacı yok ve uzun yıllar boyunca da olmayacak” dedi.

Gözlerinizi ranta diktiniz!

Pamuk, “Büyükşehir Belediyesi’ni rantiye şirketine çeviren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yardımcısı Osman Toprak ve ile emir erleri, Genel sekreter Sezer Cihan, İrem Elbeyli gibilerin neler planladıkları çok net. Siz bu köye 20 yıldır bir park dahi yapmamışsınız. Bir Futbol sahası yapmamışsınız. Kompleks okul mu yaptınız? Siz bu insanlara bir hayvan mı hibe ettiniz? Kendi uğraşları ile ekonomiye büyük katkı sağlayan, Bükükkarakuyulu köylümüz, hemşerilerimizin tarım ve hayvancılığını sonlandırmayı mı hedefliyorsunuz? Sizin derdiniz ne? Arsızlığın bu kadarı da fazla artık. Biz biliyoruz derdinizi, gözlerinizi diktiniz rantın tepesine” dedi.

Rantı oranın halkı alsın

Yavuzeli Merkezinin imara açılması çağrısında bulunan Pamuk, “Açın imara tamamını rantı verin Yavuzelililere. Tüm sorunlar bitsin. Rantı oranın halkı alsın. Sizin anlamsız yere yaptığınız rantı size yedirmeyeceğiz; dedi. Bu mera yine birilerinin rant kapısı olacak. Kimseyi kandırmasınlar; köylüyü düşünen falan yok. Kimse kimseyi kandırmasın ve halkımızı aptal yerine koymaya da kalkışmasın. Sosyal medyadan öyle eften püften açıklamalar yaparak da kimseyi ikna edemezler. Gözleri fırıl fırıl ekrana bile bakamayan Başkan Yardımcısı Osman Toprak gözlerini toprağa dikti er ya da geç toprağa doyacaklar” diye konuştu.

Vurgunu ihbar ediyoruz!

Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi de olan Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Pamuk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buradaki rant vurgununu ihbar ediyoruz. Nüfusu 4 bin bile olmayan bir bir yerde köylülerin merasını ellerinden almak ve yapılaşmaya açmak ihanettir, kamusal suçtur. Hazine malı halkın, köylünün malı demektir. Utanmadan birde çıkan haberler için özür dilenmeli imiş. Utanacak ve özür dileyecek birileri var ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma şahin, yardımcısı Osman Toprak ve ile emir erleri, Genel sekreter Sezer Cihan, İrem Elbeyli ve Mecliste oy verenlerdir. Sözde birkaç parseli göstermelik olarak kendi yandaşlarına verecekler sonra da kalan büyük bölümü ile kimlere peşkeş çekecekler? Bu işin takipçisi olmayı sürdüreceğiz. Eğer Yavuzeli’nde gerçekten konut ve iş yeri ihtiyacı var ise ilçe merkezini imamlaştırın ortaya çıkacak rant ile Yavuzeli ve Büyük Karakuyu halkı kazansın. Niçin bunu yapmıyorsunuz?” diye sitem etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r