DOLAR 33,9930 0.27%
EURO 37,8541 0.63%
ALTIN 2.820,200,39
BITCOIN 1963779-3,26%
Gaziantep
24°

AÇIK

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

MİLLETVEKİLİ MERİÇ’TEN YURT ZAMMINA TEPKİ

MİLLETVEKİLİ MERİÇ’TEN YURT ZAMMINA TEPKİ

ABONE OL
2 Eylül 2024 13:45
MİLLETVEKİLİ MERİÇ’TEN YURT ZAMMINA TEPKİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı öncesi KYK yurt ücretlerine yüzde 50 zam yapılmasına tepki göstererek, “Fahiş kiralar sonrası yurt ücretleri de zamlandı. Peki, bu öğrenciler nerede kalacak?” dedi.

‘’AKP’DEN EĞİTİME BİR DESTEK DAHA’’

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, AKP hükümetinin başarısız ekonomi politikalarının faturasını halka ödetmeye devam ettiğini belirterek, “Şimdi de öğrencilerin yurtlarına göz diktiler. Geçtiğimiz yıl 570 TL olan yurt ücretlerinin 855 TL’ye yükselmesi, hem mevcut yurt sakinleri hem de bu yıl ilk kez KYK yurduna başvuracak öğrenciler için geçerli olacak. Emekli, asgari ücretlinin çocukları fahiş kiralar nedeniyle zaten ev bulamıyordu. Şimdi yurtta da bulamayacaklar. Eğitim yılına adeta müjde ile merhaba diyen AKP hükümetinin bu kararını şiddetle kınıyor ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesini bekliyorum” diye konuştu.

‘’ÖĞRENCİ, MEMUR GAZİANTEP’İ TERCİH ETMİYOR’’

Gaziantep’te son yıllarda kira fiyatlarındaki kontrolsüz artışın öğrenci ve memurların tercihinde önemli rol oynadığına da dikkat çeken Meriç, “Gaziantep’e gelen öğrencilerin büyük bölümü KYK yurtlarında kalıyordu. Şimdi yüzde 50 zam yapıldı. Öğrenci velisi şimdi ne yapacak? Gaziantep’te kiralık ev fiyatları bir asgari ücret tutarına ulaştı. Diğer yandan memurlar da aşırı pahalılık nedeniyle Gaziantep’i tercih etmiyor. AKP’nin başarısız politikalarını neden hep halk ödüyor? Yapamıyorsanız bırakın” ifadelerini kullandı.

‘’ÜLKEMİZDE BARINMA LÜKS HALİNE GELDİ’’

Öğrencilerin yanı sıra ailelerin de fahiş kira fiyatları nedeniyle ev bulamadığına dikkat çeken Meriç şunları söyledi: “Gaziantep’te kiralar adeta uçuşa geçti. Şehrin dört bir yanında yükselen kira fiyatları, özellikle asgari ücretle geçinenler ve emekliler için büyük bir sorun haline gelmiş durumda. Bugün, Gaziantep’te 3+1 bir dairenin kirası 25 bin TL’yi buluyor. Asgari ücretle çalışan bir vatandaş 17 bin TL maaş alırken, emeklilerin maaşı ise 10 bin TL civarında. Bu durumda halk, temel ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak? Sorun sadece bugünün değil, yarının da meselesi. Kiralar daha da uçacak, daha da uçacak!”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r