DOLAR 34,0012 0.29%
EURO 37,8596 0.65%
ALTIN 2.820,130,39
BITCOIN 1964609-2,98%
Gaziantep
23°

AÇIK

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Öğrenci yurtlarındaki asansör kazaları yeniden meclis gündeminde

Öğrenci yurtlarındaki asansör kazaları yeniden meclis gündeminde

ABONE OL
26 Ağustos 2024 17:01
Öğrenci yurtlarındaki asansör kazaları yeniden meclis gündeminde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda düşen asansörün hala neden tamir edilmediği ya da yenilenmediğini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a sordu.

26 Ekim 2023 tarihinde Aydın’ın Efeler ilçesinde, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda asansör düşmesi sonucu, Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti.

Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda düşen asansörün neden edilmediğini bakana soran Sevda Karaca; üniversitelerin açılmasına az bir süre kalmışken gençler için güvenli barınma sorununun yakıcı bir sorun olarak devam ettiğinin altını çizdi. Konut veya işyeri olarak planlanan ve yapılan binaların yurt binası olarak kullanıldığını hatırlatan Karaca, asansör kazalarına ilişkin Bakanlığın nasıl bir denetleme mekanizması işlettiğini sordu.

EMEP Milletvekili Sevda Karaca aşağıdaki sorulara Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan aşağıdaki sorulara cevap istedi.

  • Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda düşen asansör neden hala tamir edilmemiştir? Veya yenilenmemiştir? Ne zaman yenilenmesini ya da tamir edilmesini sağlayacaksınız?
  • Asansör kazalarına ilişkin Bakanlığınız nasıl bir denetleme mekanizması işletmektedir? Veya bir denetleme mekanizması işletilmekte midir? Sonuçları nelerdir?
  • Asansör kazalarına ilişkin ihmali olan kaç kişi tespit edilmiştir? İhmali olan kişiler hakkında soruşturma ya da işlem başlatılmış mıdır?
  • Son bir yılda, Bakanlığınıza kaç tane asansör kazası/düşmesi vakası bildirilmiştir? Kaç öğrenci yaşamını yitirmiştir? Kaç öğrenci yaralanmıştır?
  • Son yıllarda art arda yaşanan asansör kazası/düşmelerine karşı kapsamlı bir denetim yapmayı planlıyor musunuz?

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r