DOLAR 34,1030 0.19%
EURO 38,0832 -0.01%
ALTIN 2.833,240,15
BITCOIN 21460032,52%
Gaziantep
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

Öğrenciler “Suyun Şarkısını Dinle” Dedi

Öğrenciler “Suyun Şarkısını Dinle” Dedi

ABONE OL
16 Mayıs 2024 11:36
Öğrenciler “Suyun Şarkısını Dinle” Dedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuruculuğunu Gaziantep Tahsin Yentur İlkokulu ‘nun yaptığı “SUYUN ŞARKISINI DİNLE” isimli eTwinning projesi, 6 ülkeden 17 öğretmen ve yüzlerce öğrencinin katılımı ile sürüyor. Projeye yurtdışından Tunus, Azerbaycan, Romanya, Litvanya, Gürcistan ve Türkiye’den çok sayıda okul katılıyor.

Gaziantep Tahsin Yentur İlkokulu sınıf öğretmeni Zahide Kara’nın koordinatörlüğünü üstlendiği SUYUN ŞARKISINI DİNLE” isimli eTwinning projesi, geçmiş, günümüz ve geleceğin en büyük kaynağı suya dikkat çekiyor. Tunus, Azerbaycan, Romanya, Litvanya, Gürcistan gibi ülkelerin öğretmen ve öğrencilerinin katıldığı projeye Türkiye’den Ankara’dan Rauf Orbay ilkokulu, Adiyaman’ dan. A.C. Yamazaki İlkokulu , Mardin’den Yayvantepe İlkokulu ve Gaziantep’ ten Tahsin Yentur İlkokulu, Dayı Ahmet Ağa İlkokulu ve Aliye Ömer Battal İlkokulu katılıyor.

Öğrenciler Suya Sahip Çıkıyor

“SUYUN ŞARKISINI DİNLE” eTwinning projesinin koordinatörü Zahide Kara projeye ilişkin yaptığı açıklamada “Projedeki amacımız gelecek nesillere suyun önemini anlatmak ve su tasarrufu konusunda bilinçlenmelerini sağlamak.
Bu amaç doğrultusunda su ile ilgili çeşitli etkinlikler yaptık ve proje eğlenceli ve öğretici aktivitelerle devam ediyor. Proje çerçevesinde dünya çocukları ile tanışma toplantıları yaptık ve bilgi alışverişinde bulunduk. Proje esnasında suyun önemi ile ilgili olarak, mandala çalışması ve tüm ülkelerdeki öğrencilerin katılımı ile ortak şiirler yazıldı. Yine su ile ilgili olarak tüm ülkelerin katıldığı ortak dans gösterisi düzenledik. Suyun oluşumu ile ilgili olarak dijital ortamda ortak bir e-Book yazarak, öğrencilerin web araçlarını kullanmalarını hedefledik. Su tasarrufu ile olarak bütün ülkelerin katıldığı poster ve slogan etkinlikleri yaptık. Okullarımızda ve sınıflarımızda projemizle ilgili olarak çeşitli panolar ve okul web sitemizde sayfalarımız açtık, sosyal medya hesapları ile projemizin geniş kitlelere ulaşmasını sağladık. Geleceğimiz en kıymetli kaynaklarından olan suya, geleceğimizin mimarı olan öğrencilerimizle birlikte sahip çıkacağız ” ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r