DOLAR 33,9930 0.27%
EURO 37,8541 0.63%
ALTIN 2.820,200,39
BITCOIN 1963779-3,26%
Gaziantep
24°

AÇIK

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

OTELİN ARTIK YEMEKLERİ, İŞÇİNİN KUMANYASI…

OTELİN ARTIK YEMEKLERİ, İŞÇİNİN KUMANYASI…

ABONE OL
28 Ağustos 2024 12:08
OTELİN ARTIK YEMEKLERİ, İŞÇİNİN KUMANYASI…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İşçiler burnundan soluyor

Akcanlar işçisi direniyor

Akcanlar Tekstil fabrikası işçileri, fabrika yönetiminin 7’li sisteme geçiş ve vergi yüküne karşı başlattığı eylemi sürdürüyor. Patrona ait Grand Otel önünde eylem yapan işçiler otelin artık yemeklerinin fabrikada kendilerine sunulduğunu, artık insanca çalışma koşulları talep ettiklerini dile getirdi.

BİRTEK Sen ve EMEP Gaziantep yönetimi ile EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca’nın destek verdiği direniş fabrika bahçesinden, fabrika yönetimine ait Grand Otel’in önüne taşındı. BİRTEK SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, işçilerin 7’li sisteme geçişe, ağır vergi yükü ile mücadelesine, artık yemeklerle beslenmesine karşı başlattıkları eylemin haklar alınana kadar destekçisi olduklarını söyledi.

Patrondan değil işçiden vergi alıyorlar

BİRTEK Sen Genel Başkanı Mehmet Türkmen, “Ülkenin bütün kaynaklarını sömürenlerin ödemediği vergiyi de işçiler zenginmiş gibi işçilerin üç kuruş ücretinden kesiyorlar. İşçiler işte buna isyan ediyor. İşçiler bu haksızlıklara isyan ettikleri için, bunu kabul etmedikleri için, taleplerini dile getirdikleri için 90 işçinin tamamı tazminatsız işten atıldı. Bugün bu işçiler hem işlerine geri dönmek, ellerinden alınmak istenen ekmeğine sahip çıkmak ve içerideki kölelik düzenine karşı insanca çalışacakları koşullar için direniyorlar. Bu haklı talepleri için direnirken bu kentin yetkilileri, kolluk kuvvetleri patrona ait olan otelin önünde, otel görünmesin diye barikat kuruyorlar”

İşçilerin sırtından kazandıkları parayla saltanat kurdular

Patrona ait otelden fabrikaya gönderilen artık yemeklerin işçilere sunulmasına tepki gösteren Türkmen, “Dün otelin karşısında dahi açıklama yapmamıza izin vermediler.  Demokrasi meydanına yürüyüp açıklamamızı yaptık. Bugün yine Akcanlar patronuna ait olan Grand Otel’in önündeyiz. Fabrikadaki işçilere, buradan çıkan artık ve bayat yemeklerin gönderildiği otel burası. İşten çıkan işçilerin bile işlemleri bu otelde yapılıyor. Biz bu otelle ne ilgisi var diyorlar. Bu otel ve patronun sahip olduğu bütün yatırımlar işçilerin köle gibi çalıştırılıp sömürülmesi sayesinde oluyor. İşçilerin sırtından kazandıkları parayla kurdukları saltanat bu. Biz işçiler hakkını alana kadar, talepleri karşılanana kadar patronlara ait olan her yerde sesimizi duyurmaya devam edeceğiz”

İşçileri kenetlenmeye çağırıyoruz

Türkmen basın açıklamasının devamında “Akcanlar işçilerinin talepleri karşılanmazsa bu direniş sadece Akcanlar ile sınırlı kalmayacak. Başpınar işçileri burnundan soluyor. Aynı kölelik her yerde var. Bu kenti bu ülkeyi patronların ülkesi gibi yönetip işçilerin sesini duymayanlara karşı tüm işçileri kenetlenmeye çağırıyoruz”dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r