DOLAR 34,0271 -0.11%
EURO 38,0455 0.31%
ALTIN 2.827,250,89
BITCOIN 21508196,23%
Gaziantep
23°

HAFİF YAĞMUR

19:18

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Sağlık emekçilerinin vergi kesintisi soyguna dönüştü…

Sağlık emekçilerinin vergi kesintisi soyguna dönüştü…

ABONE OL
18 Eylül 2024 17:32
Sağlık emekçilerinin vergi kesintisi soyguna dönüştü…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep SES Şubesi ve Gaziantep-Kilis Tabip Odası tarafından vergide adalet eylemleri 38 haftadır devam ediyor. Gaziantep Şehir Hastanesi A blok poliklinik girişi önünde yapılan basın açıklamasında Gaziantep-Kilis Tabip Odası ve SES Gaziantep Şubesi adına Dr. Murat Oktay sağlık çalışanlarının taleplerini dile getirdi.

Yapılan basın açıklamasında, “28 haftadır Türkiye’nin dört bir yanında, Aile Sağlığı Merkezi (ASM) önlerinde, hastane bahçelerinde, vergi dairesi kapılarında ‘Vergide Adalet İstiyoruz’ sloganlarıyla sesimizi hükümete duyurmaya çalışıyoruz.

Emeğiyle geçinmeye çalışan, enflasyonun ve ekonomik krizin yükü altında ezilen tüm ücretliler, sabit gelirliler için Vergide ve Gelirde Adalet istiyoruz.

15 Eylül de aldığımız ücret, yapılan enflasyon fark artışına rağmen bu yılın Ocak ayında aldığımız ücretin altında kaldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vergide adaleti sağlayacağız demesinden sonra ücretlilerden yapılan vergi kesintileri devam ediyor. Önümüzdeki 5 ay boyunca kesilen vergilerin oranı artacak ve ücretimiz yüksek enflasyon karşısında azalmaya devam edecek.

Mayıs ayında Vergide adaleti sağlama sözü veren Mehmet Şimşek, “enflasyon düşünce zaten vergide adalet sağlanmış olacak” sözleri kamuoyunu yanıltmaya yönelik açıklamalar olduğunu biliyoruz.

Sürekli ekonomik programın iyi gittiğini söyleyen hükümete soruyoruz:

Biz hastalarımızla konuştuğumuzda yaşadıkları yoksulluğun nasıl derinleşip halkı etkilediğine şahit oluyoruz. Meslektaşlarımızla konuştuğumuzda, bordrolarımıza baktığımızda her geçen ay nasıl yoksullaştığımızı anlıyoruz.

Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi (BES-AR) 2024 Eylül açlık ve yoksulluk sınırı verilerine göre, sağlıklı beslenmenin maliyetinin günlük 890 lirayı geçtiği, yoksulluk sınırının 73 bin 651 TL çıktığı bir dönemde, çalışanlara düşük ücret yüksek vergi kesintisi uygulamak haksızlık değil mi?

Vergi gelirlerinin %80’nini sabit gelirlilerden alıyorsunuz hiç olmazsa halkın temel ihtiyaçları için harcayın dedikçe hükümet tersine politikaları hayata geçirmeye devam ediyor. Okulların açıldığı bu günlerde, sınıfları, tuvaletleri temizleyen çalışanların tasarruf tedbirleri gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını, öğrenci ve öğretmenlerin sağlıksız ortamda eğitime başladıklarını eğitimci ve öğrenci hastalarımızdan öğreniyoruz.

Buradan tüm milletvekillerimize sesleniyoruz:

Ekim ayında TBMM açıldığında vergide adaleti sağlamak, sabit gelirlilerin, ücretlinin sırtına yüklenen yükün azaltılması için ne yapacaksınız? Gelirde ve Vergide Adalet için sesimizi duyuracak mısınız? Bu adaletsizliğin ve haksızlığın sona ermesi için çaba gösterecek misiniz?

Talebimiz açık:

%35 vergi kesintisinden vazgeçin, adaletsiz ve eşitsiz vergi uygulamasına karşılık her ay sabit kalmak koşuluyla en fazla %15 vergi kesinti oranlarının hayata geçirin.

Aile hekimliği emekçileri ve tüm sağlık emekçileri olarak 28 haftadır sürdürdüğümüz “Vergide Adalet İstiyoruz” eylemlerimizi her çarşamba olduğu gibi taleplerimiz karşılanana dek sürecek.

Vazgeçmiyoruz, Israr ediyoruz!

Toplumun sağlık hakkı ve sağlık emekçilerinin hakları için sürdürdüğümüz mücadelemize halkımızın destek olacağına inanıyor, saygılarımızı sunuyoruz.” ifadelerine yer verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r