DOLAR 34,0319 -0.12%
EURO 38,0672 0.35%
ALTIN 2.830,050,98
BITCOIN 21533935,97%
Gaziantep
23°

HAFİF YAĞMUR

19:18

AKŞAM'A KALAN SÜRE

ŞAHİNBEY’DE SORUNLARA ‘DEM’ ÇÖZÜMÜ

ŞAHİNBEY’DE SORUNLARA ‘DEM’ ÇÖZÜMÜ

ABONE OL
4 Mart 2024 11:24
ŞAHİNBEY’DE SORUNLARA ‘DEM’ ÇÖZÜMÜ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM)’in Gaziantep’te belediye başkan adayları yerel seçim için sahaya indi. DEM Parti Şahinbey Belediye Eş Başkan Adayı Av. Yakup Koca, saha çalışmaları kapsamında aday olduğu ilçenin sorunlarını ve çözüm için izlenecek haritayı gazetemize anlattı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM), geçtiğimiz günlerde alınan kararla Gaziantep Şahinbey İlçe Belediye Başkan adayı olarak Av. Yakup Koca’yı belirlemişti. Başkan adayı Koca, saha çalışmalarına hızlı başladı. İlçenin sorunlarını kalem kalem not eden ve çözüm için harita hazırladıklarını belirten Koca, “Yıllardır şehre sinmiş rant anlayışına dur demek için çalışıyoruz” dedi.

Gaziantep Şahinbey İlçe Belediye Başkan adayı olarak Av. Yakup Koca, yaptığı açıklamada, “10 yılı aşkın süredir insan hakları temelli hukuk mücadelesinde emekçi olarak çalışıyorum. Gaziantep İnsan Hakları Derneği’nde ve Halkların Demokratik Partisi’nde farklı alanlarda yöneticilik yaptım. Son dönemde de partimizin Şahinbey Belediye eş başkan adayı olarak halkımızın karşısındayım. Parti olarak ilkelerimiz ve çalışma prensibimiz doğrultusunda ortaya konulan anlayışa bizi uygun gördüler. Biz de Şahinbey halkı ile buluşarak yerel seçimler için çalışma başlattık. Sahaya indik. Basın emekçisi arkadaşlarımızla da yerel seçimi ve ilçenin sorunlarını konuştuk. Amacımız Gaziantep’in emekçileri ile bir arada, kentin problemlerini kentlilerle tartışmak, kentlilerle çözüme kavuşturmak” ifadelerine yer verdi.

Trafik, halk sağlığı, yeşil alan…

Koca, mevcut belediyeye de tepki göstererek, “Yıllardır şehre sinmiş rant anlayışına dur demek için tarzımızla, farklılığımızla bu mücadelenin büyük emekçileri olarak çalışmaya devam ediyoruz. Bir kent muhakkak en güzel yaşamı hak ediyor. Bir kent elbette trafik sorunlarından, sağlık sorunlarından arınmak ister. Gaziantep de Türkiye’deki bu problemlerden azade değil. Gaziantep’in de trafik, halk sağlığı, yeşil alan problemleri var. Tüm bunların uzun bir iktidar belediyeciliği döneminde çoktan çözülmesi gerekirken bugün geldiğimiz aşamaya baktığımızda bu problemlerin tespitinin dahi doğru düzgün yapılamadığı kanaatindeyim” dedi.

Madde bağımlısı gençler rehabilite edilmeli

Başkan adayı Koca ilçedeki madde bağımlılığı sorununa da vurgu yaparak, “Şahinbey bölgemizde dikkat çeken bir diğer sorun, gençlerin uyuşturucu bağımlılığı. Bu bağımlılığın en büyük sebeplerinden biri de gençlerin rehabilite edilebileceği, boş vakitlerini değerlendirebilecekleri yeterli alanların ve çalışma merkezlerinin olmamasına bağlıyorum” dedi.

Depreme hazırlıklı olmalıyız

6 Şubat depremini hatırlatan Koca, “Gaziantep 6 Şubat depremlerinden oldukça etkilendi. Gaziantep’te çok büyük bir yıkıma sebep olmaması ileride böyle bir yıkımın olmayacağı anlamına gelmiyor. Şahinbey’de çarpık yapılaşma ve imar kirliliği problemi var. Bizim çözüm anlayışımız mevcut iktidar anlayışının sürdürdüğü gibi yoksul insanları yerlerinden yurtlarından edip boş alanları zengin müteahhitlere vermekten ziyade yerinde dönüşüm ile kentsel dönüşüm anlayışıyla yoksul halkın da ev sahibi olmasını sağlayan koşulları yaratmaktır” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r