DOLAR 34,0012 0.29%
EURO 37,8596 0.65%
ALTIN 2.820,130,39
BITCOIN 1964609-2,98%
Gaziantep
23°

AÇIK

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

 ŞEHİTKAMİL’DEN UNUTULMAZ ZAFER BAYRAMI KUTLAMASI

 ŞEHİTKAMİL’DEN UNUTULMAZ ZAFER BAYRAMI KUTLAMASI

ABONE OL
2 Eylül 2024 14:49
 ŞEHİTKAMİL’DEN UNUTULMAZ ZAFER BAYRAMI KUTLAMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Gaziantepliler için unutulmaz bir geceye dönüştü. Ünlü sanatçı Edip Akbayram, Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Şehitkamil’de sahne alarak sevenlerine muhteşem bir konser verdi. Eski Şehitkamil Belediyesi alanında gerçekleşen ücretsiz konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Konser alanı, zaferin simgesi olan Türk bayraklarıyla donatılırken, Edip Akbayram’ın sahne performansı izleyenlere büyük bir coşku yaşattı. Gaziantep’in yetiştirdiği değerli sanatçı, sevilen şarkılarını binlerce Gaziantepliyle birlikte seslendirdi. Şarkı aralarında yaptığı anlamlı konuşmalarla da duygusal anlar yaşatan Edip Akbayram, milli birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

TÜRKÜ AKBAYRAM SÜRPRİZİ

Gecenin bir diğer sürprizi ise Edip Akbayram’ın kızı Türkü Akbayram’ın sahneye çıkması oldu. Babasıyla birlikte sahne alan Türkü Akbayram, güçlü sesi ve sahne performansıyla izleyicilerden tam not aldı. İkili, baba-kız olarak sergiledikleri performansla geceye damga vurdu. İzleyenlerin yoğun alkışları eşliğinde sahneye çıkan Türkü Akbayram, Gaziantepliler için unutulmaz bir performans sergiledi.

COŞKUSU DORUĞA ULAŞTI

Zafer Bayramı’nın ruhunu yaşatan bu muhteşem konserde, Edip Akbayram’ın sevilen şarkıları ve Gazianteplilerin coşkusu adeta doruğa ulaştı. Alanı dolduran binlerce kişi, bayraklarıyla ve alkışlarıyla geceye renk kattı. Hem gençlerin hem de yetişkinlerin yoğun ilgi gösterdiği konser, Şehitkamil Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen en büyük etkinliklerden biri oldu.

UZUN SÜRE HAFIZALARDAN SİLİNMEYECEK

Gaziantep halkının birlik ve beraberlik içerisinde kutladığı bu özel gecede, zafer coşkusu Edip Akbayram ve Türkü Akbayram’ın unutulmaz performanslarıyla birleşerek uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir anıya dönüştü. Edip Akbayram, Gazianteplilere bir kez daha müzik dolu ve gurur verici anlar yaşattı.

25 YIL ARADAN SONRA EDİP AĞABEYİ BURADA GÖRMEK BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ

Konserde sahneye çıkan Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Edip Akbayram’a teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu. Konuşmasına, milli mücadele ruhunu ve Gaziantep’in kahramanlık destanını anımsatarak başlayan Başkan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Gazi Mustafa Kemal’in izinden giden Şehit Kamil, Şahin Bey, Karayılan’ın torunları, mutlu bayramlarınız olsun inşallah. 1950’de, memleketimizde Edip ağabey dünyaya geldi. 9 aylıkken felç geçirdi ama müzikten vazgeçmedi. Onun şarkılarıyla çok içlendim. Aşk buldum, hüzünlendim, devrimci ruhum kabardı. Onu özlemiştik. 25 yıl aradan sonra Edip ağabeyi burada görmek bizi çok mutlu etti.”

BİR ÇİFT MAVİ GÖZÜN PEŞİNDEN KORKMADAN GİTTİLER

Başkan Yılmaz, 30 Ağustos Zaferi’nin tarihini ve önemini vurgulayarak konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“30 Ağustos 1922’de dünyanın tarihi değişti. Bizim kaderimiz değişti. Ezanlar, yeniden okundu. Bayrağımız göndere yeniden çekildi. Vatan, bölünmedi. O zaman ninelerimiz, dedelerimiz, bir çift mavi gözün peşinden korkmadan gittiler. Analar, çocuklarını kaybetti. Eşler, kocalarını kaybetti. 30 Ağustos günü, dünyanın en şanlı zaferi, bizim oldu.”

ŞEHİTKAMİL’DEN MOTORLARI MAVİLİKLERE SÜRMEYE BAŞLADIK

Başkan Yılmaz, konuşmasını, ülkemizin bağımsızlığı için canlarını veren şehitlerimize ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan saygı ve minnetini ifade ederek tamamladı:

“Selam olsun, bize bu gururu yaşatan şehitlerimize. Selam olsun, Gazi Mustafa Kemal’e. Selam olsun, daha 2 gün önce ‘Mustafa Kemal’in Askeriyiz’ diyen teğmenlerimize. Mutlu bayramlar, daha nice bayramlarımız olsun inşallah. Edip ağabey; biz, Şehitkamil’den motorları maviliklere sürmeye başladık. O şarkı, bizi bizden alıp götürür. Biz o şarkıyla seçim zamanını geçirdik. Tüylerimiz diken diken olurdu o şarkıyı dinlerken.”

MEMNUNİYETİ DİLE GETİRDİLER

Şehitkamil Belediyesine ve etkinliğe katılan tüm sanatçılara teşekkür eden vatandaşlar, böylesine anlamlı bir organizasyonun gerçekleşmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Edip Akbayram’ın, Zafer Bayramı’nı kutlamak için yaptığı bu özel performans hem Gazianteplilerin hem de Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcıların gönlünde taht kurdu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r