DOLAR 34,0012 0.29%
EURO 37,8596 0.65%
ALTIN 2.820,130,39
BITCOIN 1964609-2,98%
Gaziantep
23°

AÇIK

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

SEZAY KOÇAK İÇİN 4 YILDIR, YILMADAN ADALET ARANIYOR!

SEZAY KOÇAK İÇİN 4 YILDIR, YILMADAN ADALET ARANIYOR!

ABONE OL
4 Eylül 2024 12:38
SEZAY KOÇAK İÇİN 4 YILDIR, YILMADAN ADALET ARANIYOR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şüpheli şekilde hayatını kaybeden Sezay Koçak için 4 yıldır tek celse mahkeme görülmedi!

Gaziantep’te 3 Eylül 2020 tarihinde evinde eşi ile tartışmasının ardından şüpheli şekilde balkondan düşerek hayatını kaybeden Sezay Koçak için ailesi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Gaziantep Demokratik Kadın Platformu tarafından eylem ve basın açıklaması yapıldı. Sezay Koçak’ın sırt üstü düşerek hayatını kaybettiği balkonun altında kadınlar, adalet için ses yükseltti. 4 yıldır hiçbir davanın dahi açılmadığı Sezay Koçak’ın şüpheli ölümüne dair aile, adalet arayışını sürdürüyor…

SEZAY KOÇAK

3 Eylül 2020 tarihinde Gaziantep’teki evinin balkonundan şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybeden Sezay Koçak anısına ailesi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Gaziantep Demokratik Kadın Platformu üyeleri, balkonun altında bir araya gelerek eylem yaptı. Şüpheli ölümünün üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen halen dava açılmamasına tepki gösteren Sezay Koçak’ın ailesi adaletin bir an önce tecelli etmesini istiyor.

SEZAY KOÇAK

“4 YILDIR SEZAY İÇİN TEK CELSE MAHKEME BİLE GÖRÜLMEDİ!”

Sezay Koçak’ın kardeşi Aynur Koçak, basın açıklamasında yaptığı konuşmada, “Ablam aramızdan ayrılalı bugün tam 4 yıl oldu. 4 yıl boyunca biz sadece adalet dedik. Bu 4 yıl içerisinde kaç kadın daha faili meçhul şekilde aramızdan ayrıldı. Her faili meçhul kadın için haykırmaya devam ettik. Kaç anne daha evlatsız, kaç çocuk annesiz, kaç kardeş eksik kaldı? Ablam Sezay için tek celse mahkeme bile görülmemişken ailemizin hemen her bir üyesi için mahkemeler görüldü, cezalar aldık. Neden, adalet dediğimiz için. Neden, evde aralarında kan bağı olan ablam hariç 3 yetişkin olduğu sırada onlardan fiziken daha güçsüz olan ablamın kendini bu balkondan attığına inanmadığımız için. Ertesi gün için planı olan insan intihar eder mi? Bunun açıklaması olamaz. Adalet yerine gelen kadar vazgeçmeyeceğiz. Bugün onlardan yana esen rüzgar adalet için de esecek” ifadelerine yer verdi.

BALKONDAN DÜŞMEDEN ÖNCE ‘SAÇLARIMI ÇEKMEYİN CANIM ACIYOR’ DİYE FERYAT ETMİŞ…

Sezay Koçak’ın kardeşi Neveser Koçak Özyalçın yaptığı açıklamada, “Cezasızlığınız cam almaya, ölümleri beraberinde getirmeye devam ediyor. Uygulayamadığınız adaletiniz sayesinde 2024 yılında da erkekler tarafından 205 kadın katledildi. Bunlar yalnızca kayıtlı olanlar. Benim kardeşim intihar etmedi. Çıkamadığı, çıkarılmadığı evin balkonundan sırt üstü düşerek hayatını kaybetti. İntihar etmedi hayatına son verildi. 4 yetişkinin bulunduğu evde elinde faillere ait fotoğraflar, kanıtlar varken, ertesi gün için plan yaparken kan bağı olmayan 3 kişinin arasından Sezay balkondan düşerek hayatını kaybetti. Balkondan düşmeden hemen önce ‘Saçlarımı çekmeyin canım acıyor’ feryatlarıyla hayattan koparıldı. Sezay’ın elindeki fotoğraflar, ses kayıtları, evindeki ve arabasındaki kanıtlar nerede? Polis, ambulans kayıtları nerede?” diye sitem etti.

DELİLLER NEREDE, ŞAHİTLER NEDEN SUSTU?

Neveser Koçak Özyalçın konuşmasının devamında, “Size soruyorum ey suçsuzlar, dalavere ile eşya istetip Sezay’ın evine biz ailesini neden almadınız? Cehennem yeri dediğiniz evi neden izinsiz temizlettiniz? Annem evden kaçmamış, tüm valizler ortadaydı diyen çocukları neden susturup bizimle görüştürmediniz? Kadını göz göre göre öldürdüler diye kuaförlerde naralar atan komşu, ne oldu da seni susturdular? Bunlar gibi yüzlerce soru var maalesef cevapları yok. Adalet istemekten korkmuyor çekinmiyoruz. Adaleti sağlayın ki kadın cinayetlerini söylemek zorunda kalmayalım. Sağlayın ki vicdandan yoksun katiller cezasızlıkla güç bulmasın. Biz bugün burada memleketin aç kalmış adaletini talep ediyoruz. Önceden Ali Özahi için kasten öldürmeden yürütülen dosya Ali, Emrah ve Didem Özahi için yürütülmekte. Hiçbir merci yalnızca bizim şüphemizle 3 kişi hakkında soruşturma yürütmez. Kendileri diledikleri kadar saklamaya devam etsinler. Herkes doğruyu biliyor. Sezay balkondan sırt üstü düşerek hayatını kaybetti, failleri 3 kişidir” dedi.

“ETKİN SORUŞTURMA YÜRÜTMEYENLER SUÇLUDUR”

Basın açıklamasında konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Üyesi Melek Gümüş, “4 yıl önce bu balkondan düşerek hayatını kaybeden Sezay Koçak için toplanmış bulunmaktayız. 4 yıldır her 2 Eylül gününde Sezay’ın ailesi ile birlikte adalet arayışındayız. Katilleri yargılamayan, etkin soruşturma yürütmeyen bütün kolluk kuvvetleri ve savcılar suçludur. Biz hiçbir zaman Sezay kardeşimizi unutmayacağız, ailesinin yanında olacağız. 4 yıl da geçse, 6 yıl da geçse, 8 yıl da geçse biz bu balkonun altında, adliye koridorlarında bu davayı taşıyacağız. Sezay Koçak’a ne oldu? Bu balkondan düşerek öldü. Tırnaklarının arasında başka bir erkeğin, yabancı birinin, kendisinin olmayan bir DNA örneği bulundu. Ona rağmen Sezay öldükten sonra bu evde ve balkonda detaylı araştırma yapılmadığı için, deliller yok denildiği için, kolluk kuvvetleri ve savcılar yavaş kaldığı için hala Sezay adına bir dava açılmış değil. Sezay’ın nezdinde öldürülen tüm kadınlar için adalet istiyoruz. Geçtiğimiz Temmuz ayında yalnızca bir ay içinde 23 kadın şüpheli şekilde öldü. Ne yazık ki Narin çocuğumuzun da kaybıyla sarsıldık. Umarım Narin’in de sonu Eylül gibi, Leyla gibi olmaz. Neredeyse her gün bir kadın öldürülürken hala etkin politikalar yürütülmemektedir. Sürekli aile merkezleri açan bu iktidar kadın cinayetlerine neden eğilmemektedir? Yaşat ilkesi ile hareket etmesi gerekirken hem giderek fakirleşen halk hem de şiddetin kucağında kadınlar, çocuklar ve hayvanlar var” ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r