DOLAR 34,1030 0.19%
EURO 38,0832 -0.01%
ALTIN 2.833,240,15
BITCOIN 21460032,52%
Gaziantep
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

Varımızı yoğumuzu aldılar…

Varımızı yoğumuzu aldılar…

ABONE OL
6 Mart 2024 10:25
Varımızı yoğumuzu aldılar…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Abdulhamit Gül’ün kardeşi Ayşenur Atmaca, eşi Muharrem Atmaca, MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Mustafa Kıratlı dolandırıcılıkla suçlanıyor

Adalet eski Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül’ün ailesi, MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay ve Mustafa Kıratlı dolandırıcılık iddiasıyla gündemde. Gül’ün kardeşi ve eşinin yapı şirketi üzerinden maketten ev sattıkları, bir evi birden fazla kişiye pazarladıkları, satılan evlerin tapularının yıllar geçmesine rağmen teslim edilmediği, arsa tapusunun ise MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay ve Mustafa Kıratlı üzerine olduğu ortaya çıktı. Yüzlerce mağdur, aylardır ulaşamadıkları firmadan tapularını istiyor…

Adalet eski Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül’ün kardeşi Ayşenur Atmaca, eşi Muharrem Atmaca, MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay ve Mustafa Kıratlı gibi isimlerin bulunduğu İbrahimli Yapı mağdurları, çözüm bekliyor. Gazetemize konuşan konut mağdurları, ne tapularını alabiliyor, ne ödedikleri paraları…

Adalet bakanına güvendik, dolandırıldık

İbrahimli Yapı şirketinden konut satın alan mağdurlardan Hayri Hayta “2020 yılının 10. ayında İbrahimli Yapı’dan daire aldım. 2022 yılının ortalarında ödeme yapıp hesabımı kapattım.  Son 6 aydan beri kimseye ulaşamıyoruz. MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay ve Mustafa Kıratlı da tapuları başkalarına devretmiş. Hepimiz işçiyiz, varım yoğum tek dairemdi. Biz bu evi alırken eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün kız kardeşi ve eniştesine güvenerek bu dairelere para verdik. Adaletin başındaki isimler böyle bir olayda insanları mağdur ediyorsa biz kimlere güveneceğiz?

400 vatandaş mağdur

Mağdur Hayta, açıklamasının devamında, “Biz Abdulhamit beye ulaşmak için her yere gittik fakat kapılar kapandı. Fatma Şahinin de AK Parti il başkanının da kapısını çaldık fakat sonuca ulaşamadık. Mahkemeye başvurduk fakat İbrahimli Yapı hala aktif gözüktüğü için işlem yapılamadı. Yapı firmasına sesleniyorum Sermet Atay, Muharrem Atmaca ve Ayşenur Atmaca gibi isimlerin arkasına değil halkın arkasında durun. Buradaki insanlar 400 vatandaş mağdur durumda. Çoğu kişi kirada oturmak zorunda kalıyor. Abdulhamit Gül’e ulaştığımızda mahkemeye verin dedi fakat mahkeme size ne yapabilir? Siz milletvekilisiniz bizim vekilimizsiniz. Cumhurbaşkanımıza da sesleniyoruz bu olaya el atsın mağdur insanların hakkı olanı almasını sağlasın” ifadelerine yer verdi.

Pamuk: Tapular  Atay ve Kıratlı’nın üstünde

Zafer Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Pamuk, yapı şirketinin vatandaşları mağduriyetine ilişkin, “Maalesef kendi çıkarları ön planda. Burada arsa sahibinin de MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay’ın olduğunu biliyoruz. Tapular MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay ve Mehmet Kıratlı’nın üstünde. Fakat o tapular da üçüncü şahıslara geçiyor”.

İbrahimli Yapı mağduru, “ Çocuklarımıza yemek yedirmiyorduk taksiti verebilmek için. Bizlere yazık değil mi. Nereye kadar gidecek böyle? 3 yıldır bizi oyalıyorlar. Emeğimizi çalıyorlar. Sesimizi duysunlar. Biz susmayacağız”.

İbrahimli Yapı mağduru, “Bizim birikimlerimizi aldılar. 3 yıldır evimize kavuşamadık. Havuzlu ev diyip heyecanlandırdılar ama evimizi vermediler. Evlerimizi teslim etsinler”.

İbrahimli Yapı mağduru, “Abdulhamit Gül’ün milletvekili olarak olaya el atıp gelin oturalım çözüme kavuşturalım demesi gerekmez mi?”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r