DOLAR 34,2012 0.22%
EURO 37,1654 0.08%
ALTIN 2.978,330,83
BITCOIN 2308287-0,11%
Gaziantep
13°

PARÇALI BULUTLU

12:54

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Vergide adalet için 31 haftadır eylemdeler

Vergide adalet için 31 haftadır eylemdeler

ABONE OL
10 Ekim 2024 17:34
Vergide adalet için 31 haftadır eylemdeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep SES Şubesi ve Gaziantep-Kilis Tabip Odası tarafından sağlık çalışanlarının vergi yüküne karşı 31 haftadır eylem düzenleniyor.

Vergide Adalet’ eylemlerinin 31’incisinde yapılan basın açıklamasında, “Sağlık çalışanları olarak, otuz bir hafta oldu hizmet verdiğimiz sağlık merkezleri önlerinde vergide adalet istemeye, hükümete ve milletvekillerine sesimizi duyurmaya çalışıyoruz.

Enflasyon yüksekliği sürüyor 200 TL pul oldu, ücretler eridi

Her seferinde algı yaratarak kamuoyunu yanıltmaya çalışan hükümet, vergide adaleti sağlayacağını söylüyor. Hükümetin ilan ettiği Orta Vadeli Program (OVP) ile sermayedarların nasıl korunup karlarına kar kattığını, emeğiyle geçinen halkın, çalışanların yüksek enflasyon altında eriyen ücretleriyle nasıl fakirleştiğini görüyoruz.

Halktan alınan yüksek dolaylı vergiler, çalışanların ücretlerinden peşin kesilen vergi gelirleriyle parası olana yüksek faizle para dağıtıp, kamudan şirketlere çeşitli adlar ve gerekçelerle sermaye aktarıp enflasyonu düşüreceğini vaat eden hükümetin enflasyon hesabı da Eylül ayı enflasyon hesabıyla şaşmış görünüyor.

ENAG Eylül 2024 enflasyonunu %88,63 olarak, TÜİK şaşırtmadan %49,38 olarak her zaman olduğu gibi daha düşük açıkladı.

Türkiye’nin en büyük kupürlü banknotu olarak 2009 yılında tedavüle verilen 200 TL, Eylül 2024 sonu itibarıyla tedavüldeki kâğıt paraların iki tanesinden biri olarak yüksek enflasyon ve TL’nin değerindeki erimenin sembolü haline geldi.

Büyümeden pay alanlar, milli gelirden kimlerin faydalandığı belli değil mi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ” Geçen yıl Türkiye’nin yüzde 5,1 büyüme kaydettiğini, millî gelirimiz ilk defa 1 trilyon dolar seviyesini geçti, 1 trilyon 130 milyar oldu dolar bazında.” Peki, bu gelirden çalışanların pay alamadığını, bilakis doğru dürüst barınma ihtiyacını karşılayamadığını, yeterli dengeli beslenemediğini sağlık çalışanları olarak hem kendimiz yaşıyor, her gün hastalarımızın anlattıklarından, hallerinden görüyoruz.

Hükümet tercihini emeğiyle geçinenlerin elinde avucunda ne varsa almak için ilan ettiği OVP ile şimdi de aile hekimliği çalışanlarından kestiği yüksek vergiler yetmezmiş gibi ücret kesintileri için aile hekimliği sözleşme ve ödeme yönetmelik taslağını hazırlayıp ortama sızdırıyor.

Çalışanların ‘Eziyet Yönetmeliği’ olarak adlandırdığı aile hekimliği ödeme yönetmelik taslağına göre, nüfusa dayalı ödemeyi 3500 kişiyle sınırlandırıp kalan kayıtlı hastaların altı ayda bir ASM lere gelme koşulları dayatarak ücret kesintileri getiriyor.

Müşteri memnuniyeti ya da hasta memnuniyeti sağlanmazsa, hastalık yönetme platformu adı altında sağlık piyasasına müşteri kazandırılmasa sözleşme feshi ile aile hekimliği çalışanlarının iş, gelir güvencesi tamamen ortadan kaldırıyor.

Hem aile hekimliği çalışanlarının, hem de toplumun iyi sağlık hizmeti alması yerine eziyete dönüşecek ‘Eziyet Yönetmeliği’ üstelik mevcut yasalar, güvenceli çalışmaya aykırı, iyi hekimliğe, birinci basamak koruyucu sağlık hizmetlerine büyük zarar verecektir. Eziyet yönetmelik taslağı derhal geri çekilmeli, toplumun sağlığını koruyan, sağlık çalışanlarının hak kayıplarını içermeyen çalışanların ve örgütlerinin görüş önerileri doğrultusunda sağlık yönetilmelidir.

Talebimizi bir kez daha otuz birinci haftada yineliyoruz:

%35 vergi kesintisini kabul etmiyoruz. Adaletsiz ve eşitsiz vergi uygulamasına karşılık her ay sabit kalmak koşuluyla en fazla %15 vergi talebimizi yineliyoruz.

Aile hekimliği çalışanları ve tüm sağlık çalışanları olarak otuz bir haftadır sürdürdüğümüz “Vergide Adalet İstiyoruz” eylemlerimizi her Çarşamba olduğu gibi taleplerimiz karşılanana dek sürdüreceğiz.

Sağlık çalışanlarının iş ve gelir güvencesini tamamen ortadan kaldıran, birinci basamak koruyucu sağlık hizmetlerini zayıflatan sağlık piyasasına hastalık sunan ‘Eziyet Yönetmeliğine’ izin vermeyeceğiz.

Toplumun sağlık hakkı ve sağlık çalışanlarının hakları için sürdürdüğümüz mücadelemiz devam edecek.

Saygılarımızla.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r