DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 22996470,04%
Gaziantep
18°

AÇIK

15:46

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Adana’da kentsel dönüşüm hamlesi başladı

Adana’da kentsel dönüşüm hamlesi başladı

ABONE OL
10 Aralık 2019 14:34
Adana’da kentsel dönüşüm hamlesi başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana’da Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın talimatıyla kentsel dönüşüm hamlesine start verildi. Hamleyle birlikte Sinanpaşa, Göl, 2000 Evler ve Barbaros Mahallesi daha modern bir görünüme ve depreme dayanıklı binalara kavuşacak.

Güneyin Sesi Gazetesi-Adana’da TOKİ ve Adana Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle kentsel dönüşüm hamlesi başladı. Başkan Zeydan Karalar’ın talimatıyla başlayan kentsel dönüşüm hamlesi kapsamında ilk olarak Sinanpaşa Mahallesi daha modern bir görünüme kavuşacak. Ardından sırasıyla çalışmalar Göl Mahallesi, 2000 Evler ve Barbaros Mahallesine yayılacak. Başkan Zeydan Karalar, Adana’yı daha modern, daha yaşanabilir ve daha güvenli bir şehir haline getirmek için birçok noktada kentsel dönüşüm çalışması gerçekleştireceklerini açıkladı.

SİNANPAŞA’DA SORUN ÇÖZÜLÜYOR

Sinanpaşa Mahallesi’nde adeta yılan hikâyesine dönen kentsel dönüşüm çalışmaları, TOKİ ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle yeniden başladı. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “İnşallah bir yılan hikâyesini sonlandıracağız. Vatandaşlarımız 15 yıldır bekliyor. Evleri satın alındı, bir kısmı yıkıldı, 15 yıldır ev bekliyorlar. Sinanpaşa; Adana Büyükşehir Belediyesi’nin TOKİ ile birlikte yürüttüğü  bir proje. Biz göreve geldiğimizde TOKİ ile defalarca görüştük. En son TOKİ Başkanlığı’nda TOKİ Başkanıyla bir araya geldik. Bir mutabakata vardık. Muhtemelen baharda ihaleye çıkma ihtimali var ama henüz bu tarih netleşmedi. İnsanlar 15 yıldır bekliyor. Burayı bitireceğiz inşallah” dedi.

DEPREME DAYANIKLI BİNALAR

Sinanpaşa’nın ardından başka noktalarda da kentsel dönüşüm çalışmalarını hayata geçireceklerini belirten Başkan Zeydan Karalar, şöyle konuştu: “ Burayı bitireceğiz, Göl Mahallesi’ni, 2000 Evler’i, Barbaros Mahallesi’ni bitireceğiz. İnşallah bu dönemde bunları gerçekleştireceğiz. Adana’yı daha yaşanabilir, daha modern hale getireceğiz. Depreme dayanıklı, güvenli binalarda insanların yaşamasını sağlayacağız.”

 

Güneyin Sesi Gazetesi

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r