DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21589670,16%
Gaziantep
25°

PARÇALI BULUTLU

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akne problemi ile güzellik merkezine gitti, 3 seansın sonunda hastanelik oldu…

Akne problemi ile güzellik merkezine gitti, 3 seansın sonunda hastanelik oldu…

ABONE OL
26 Şubat 2024 10:14
Akne problemi ile güzellik merkezine gitti, 3 seansın sonunda hastanelik oldu…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güzellik merkezlerini kim denetliyor?

 

Ülke genelinde güzellik merkezleri sahiplerine yönelik yürütülen soruşturmalar ve tutuklamaların devam ettiği bu günlerde, merkezlerden fayda bulmak umuduyla işlem yaptıran danışanların mağduriyetleri artıyor. Gaziantep’te 3 şubesi bulunan bir güzellik merkezi, akne ve leke problemi ile başvuran danışanını hastanelik etti. Merkez, danışanını mağdur etmenin yanında ücret iadesi de yapmadı.

 

Bakanlıklar ve MASAK başta olmak üzere mercek altına alınan güzellik merkezlerine yönelik danışanların şikayetleri her geçen gün artıyor. Gaziantep’te faaliyet gösteren ve 3 şubesi bulunan bir güzellik merkezi, akne ve sivilce lekesi problemi ile başvuran danışanına yosun peeling uygulaması yaptı. Merkez uzmanları işlem sonrasında yüzünde tıkanan gözeneklerin açılması sebebi ile sivilcelenme olacağını belirtti. 4 seanslık paketi satın almış olan danışan 3. Seans sonrasında hastanelik oldu.

“Güzellik merkezleri yerine hastaneyi tercih edin”

İlk başvurduğu dönemde yüzünde bolca lekelenme olmasına rağmen 1 tane sivilce olan danışan 3.seansta cildinde normalin üzerinde acı hissettiği için 4.seans randevusunu ertelediğini belirtti. Danışan son işleme gitmeden önce artık yüzünde sivilce olmayan tek bir nokta kalmadığını belirterek hastaneye başvurduğunu aktardı. Danışan, Dermatoloji hekiminin güzellik merkezinde yapılan işlem dolayısıyla cildinin bu hale geldiğini ve merkezler yerine hastanelerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Merkez hatasını kabul etmedi

Güzellik merkezi şubesine yaşananları aktaran mağdur danışan para iadesi beklerken yine işlem yapılması için teklifle karşılaştı. Mağduriyetini fotoğraflarla kanıtlayan danışana merkez, tekrar işlem yapmak istediğini belirterek iade yapmadı.

Neden denetlenmiyor?

Danışanların yaşadıkları mağduriyetler ve şikayetler sonucunda güzellik merkezlerinde yapılan işlemlerin, kullanılan ürünlerin ve uygulamaya karar veren ile uygulamayı gerçekleştiren kişilerin belgelerinin neden denetlenmediği gündeme geldi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r