DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20699821,19%
Gaziantep
25°

AÇIK

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Beklentiler masada

Beklentiler masada

ABONE OL
12 Ekim 2023 10:27
Beklentiler masada
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından kurulan, “Yeni Nesil Sanayici Platformu” faaliyetleri kapsamında, “Yurt İçi ve Yurt Dışı Piyasalardaki Ekonomik Görünüm ve Beklentiler” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Melike Yüksel, Cengiz Konukoğlu, Bora Tezel, Odeabank Yatırım Hizmetleri Grup Müdürü Zeynep Özgür Çağlayan, Odeabank Yatırım Araştırmalar Müdürü Berk Sezgin, Odeabank Özel Bankacılık Satış Yönetimi Müdürü İlknur Özdemir, Odeabank Bireysel Yatırım Satış Koçu Ali Özdağ, Odeabank Hisse Satış Koçu Gürkan Altınçekiç, Odeabank Bireysel Bankacılık Gaziantep Şube Yöneticisi Gamze Acar, Odeabank Yatırım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Serdar Ertütüncü, Odeabank Gaziantep Ticari Bankacılık Şube Müdürü Soner Tanış, OdeabankGaziantep Ticari Bankacılık Yönetmeni Elif Müge Yurtbekler, GSO Genel Sekreteri Yusuf İymen, Yeni Nesil Sanayici Platformu Üyeleri ve firma temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, pandeminin devam eden etkileri, Rusya-Ukrayna savaşı, bölgede yaşanan deprem ve küresel risklere dikkat çekti.

Ünverdi, “Maalesef, tüm dünya adeta diken üstünde ve siyasi ve jeopolitik gerilimler gün geçtikçe artıyor. Bu zorlu süreçte ülke ekonomimizi ayakta tutmak ve zorlukları aşmak için tüm enstrümanları doğru kullanmak zorundayız. Sanayi ve üretim ülke ekonomimizin bel kemiği ve kalkınmamızın temel unsuru olmaya devam ediyor. Burada da sürdürülebilirliği sağlamak için hem sorunlarla mücadele etmek hem de yeniliklere ayak uydurmak durumundayız” dedi.

Ekonomi yönetiminin aldığı kararların da büyük önem taşıdığına dikkati çeken Ünverdi, “Orta Vadeli Program’da; üretim, ihracat ve istihdamın desteklenerek enflasyonla mücadele ve yapısal reformları içeren yol haritasını çok önemli buluyoruz. Deprem bölgesinde üretim, istihdam ve yatırıma yönelik açıklanan destekler konusunda da adımların hızlandırılmasını beklediğimizi belirtmek istiyorum. Parasal sıkılaştırma politikaları ile nakit akışının yavaşladığı bu süreç tabi hepimizi etkileyecek. Finansman konusu bugün en büyük sorunlarımız arasında yer alıyor. Finansmana ulaşım ve maliyetler konusunda bankacılık sektöründen de kolaylaştırıcı adımlar beklediğimizi belirtmek istiyorum. Bununla birlikte, kurumsallaşma ve kaynak oluşturmak için firmalarımızı Sermaye Piyasası Kurulu ile iş birliği yaparak borsaya açılmaya davet ediyorum. Ne kadar firmamız borsaya açılırsa o oranda ekonomimiz ivme kazanacak” diye konuştu.

Toplantıda daha sonra, Odeabank Yatırım Araştırmalar Müdürü Berk Sezgin, Odeabank Özel Bankacılık Satış Yönetimi Müdürü İlknur Özdemir, Odeabank Yatırım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Serdar Ertütüncü, Odeabank Bireysel Yatırım Satış Koçu Ali Özdağ ve Odeabank Hisse Satış Koçu Gürkan Altınçekiç; Pandeminin küresel piyasalara etkisi ve pandemi sonrasındaki süreç, Global büyüme ve talepteki değişimin sanayi sektörüne etkileri, Gelişmiş ülke merkez bankalarının uyguladığı sıkı para politikalarının piyasalara etkisi, Seçim sonrası yurtiçi piyasalarda ki gelişme ve beklentiler, Hisse senedi piyasaları ve yatırım fonları genel görünüm konularında katılımcılara bilgiler verdi.

Toplantı soru cevap bölümüyle sona erdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r