DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21578780,12%
Gaziantep
25°

PARÇALI BULUTLU

13:05

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Gaziantep Kalealtı esnafına denetimler başlıyor!

Gaziantep Kalealtı esnafına denetimler başlıyor!

ABONE OL
2 Mayıs 2024 13:25
Gaziantep Kalealtı esnafına denetimler başlıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gastronomi kenti Gaziantep‘in gözde noktalarından olan Kalealtı’nda esnaf sunduğu hizmet karşılığı aldığı ücreti en fatura ediyor, ne fişe kesiyor. Esnafın kredi kartı ile de ödeme kabul etmemesi üzerine düğmeye basıldı, denetimler başladı.

Gaziantep’2in meşhur bölgelerinden olan kalealtı esnafı cezalar ile karşı karşıya. Bayramda yüksek fiyat sunan, birçok işletmeyi açmayan, sonrasında ise kredi kartı ile ödeme kabul etmeyen, fatura ve fiş kesmeyen esnaf artık denetlenecek. Gaziantep Valisi Kemal Ceber’in dahi esnaflara karşı sorunları dile getirmesi çözüm olmazken, cezaların ne denli etkili olacağı ise henüz bilinmiyor.

VALİ CEBER, “DENETİM YAPILACAK” DEDİ

Vali Kemal Çeber, özellikle kale çevresinde faaliyet gösteren ve vatandaşların şikayet ettiği işletmeleri ziyaret etmiş, bayram sürecindeki yüksek fiyatlı hizmetler, açık olmayan işletmeler ve hijyen sorunlarına ilişkin şikayet aldıklarını açıklamıştı.
Ceber, “Gaziantep hedeflediği 5 milyon turist sayısına ulaşabilmek için tüm sektörleriyle el ele vermek zorunda. Bu kapsamda, esnafın bayram zamanlarında işletmelerini kapalı tutmaması, pahalılığın önüne geçilmesi ve sürekli denetim yapılarak kalite standartlarının korunması gerekiyor. Yetkililer de bu doğrultuda çalışmalarını sürdürecek.

3.5 MİLYON TL’YE KADAR CEZA KESİLECEK

Yüksek enflasyonun tetiklediği fiyat dalgalanmaları konusunda kararlı bir tutum sergileyeceklerini söyleyen Bakan Bolat, oluşturulmakta olan yeni yasal düzenlemelerle fırsatçılara geçit vermeyeceklerini vurguladı. Tasarıda önerilen ceza artışlarıyla, Türkiye genelinde ve en çok şikayetlerin arttığı  Gaziantep‘te faaliyet gösteren işletmeleri etkileyebilecek değişiklikler bizi bekliyor. Mevcut durumda 350 bin lira olan para cezalarının, yeni düzenleme hayata geçerse, 3,5 milyon liraya kadar çıkması öngörülüyor. Bu durum, birçok işletmeyi olumsuz etkileyebilecek ciddi bir artışı işaret ediyor.

İŞLETMELER KAPATILACAK!

İşletmelerin geçici olarak kapatılması yaptırımı da gündemde. Ticaret Bakanı Bolat, ekiplerin denetimlerini sıkılaştırdıklarını ve fırsatçılık yapmak isteyenlere göz açtırmayacaklarını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r