DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22360642,65%
Gaziantep
31°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

GAZİANTEP PTT’DE İŞ ÇOK, ÇÖZÜM YOK

GAZİANTEP PTT’DE İŞ ÇOK, ÇÖZÜM YOK

ABONE OL
14 Mayıs 2024 17:22
GAZİANTEP PTT’DE İŞ ÇOK, ÇÖZÜM YOK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber Sen Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası, Gaziantep PTT Başmüdürlüğünde emekçilerin yaşadığı sorun ve sıkıntılara ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

Haber Sen Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Mesut Balcan tarafından yapılan basın açıklaması şöyle; “Gaziantep’te  uzun süredir gerek üyelerimiz gerekse çalışanların büyük bir çoğunluğu, pekçok sorun ile karşı karşıya kalmaktadır. KESK Haber-Sen olarak mevcut sorunların öncelikli olarak iletişim ve uzlaşı yoluyla çözülmesinden yana olup; bu çerçevede Gaziantep  PTT Başmüdürlüğü ile birçok görüşme gerçekleştirilmiş ve ortak akılla sorunların çözülmesinden yana girişimlerde bulunulmuştur. Ancak yapılan görüşmeler sonucunda, mevcut sorunların çözümüne dair herhangi bir somut adım atılmadığı gibi üyelerimize karşı baskılar daha da artmıştır. Bu süreçte iş barışının ve huzurun tamamıyla yok olduğunu da üzülerek görmekteyiz. Sendikal ilkelerimiz ve sorumluluğumuz öncelikli olarak, ayrımcılığa ve eşitsizliğe neden olan her türlü uygulamaya son verilmesi, tüm çalışanlar için iş barışının ve huzurunun sağlanması yönündedir.

 

İl temsilcimiz Ramazan Özdemir’in iş yerinde hukuksuz ve dayanağı olmayan işlerde sürekli idareyi uyarmasına rağmen uygulamalar devam edilerek temsilcimiz üzerinde bir baskı oluşturulmaktadır. Sendika olarak hukuktan uzak emirlerin hiç birini bugüne kadar kabul etmedik bundan sonraki süreçte de kabul etmeyeceğiz.

 

İl genelinde mevcut olan bütün şubelerde tek memur ve güvenliği olmadan çalıştırılmaktadır. Bu durum yıllarca çözülemeyen ilkel bir çalışma şeklidir. Bu sorunun muhatabı kim ise bu soruna derhal çözüm bulmalıdır. Ayrıca güvenliksiz çalıştırılan şubelerde meydana gelecek olayların birinci sorumluluğu Gaziantep PTT Başmüdürlüğüdür. Vatandaş bir işlemini saatlerce PTT kuyruklarında bekleyerek çözüm bulmaktadır.

 

Gaziantep PTT Baş müdürlüğüne bağlı PDM’de tebligat yasasına aykırı bir şekilde taşeron firma personeline tebligat ve nitelikli işlemler yaptırılmaktadır. Buradan doğacak bütün kanunsuzluk ve usülsüzlüklerin birinci muhatabı Gaziantep PTT Başmüdürlüğüdür.

 

Ayrıca Gaziantep PTT Başmüdürlüğü bünyesindeki iş yerleri örgütleme çalışmaları sırasında ilçelerde gözlemlediğimiz başkaca  sorunlar;

 

  • Nizip PTT Müdürlüğünde posta dağıtımın yapıldığı mekanın fiziksel koşullarının çok kötü olduğu gözlemlenmiştir. O kadar kötü ki bir dükkan içerisinde güneş alacak şekilde dağıtıcıların çalışma koşullarının olmadığı gerçeği açıktır. Ayrıca buranın tuvaleti ilkel çağlardan kalma bir şekilde dağıtım yapıldığı mekan içinde olup, üstü açıktır. Burada çalışan postacılar defalarca bunu bildirmelerine rağmen sorun devam etmektedir. Sendikamız tarafından bu durum hem Başmüdürlüğe hemde Genel Müdürlüğe bildirilmesine rağmen bu sorun hala çözülememiştir.

 

  • Kiralanan mekan içinde depremden kaynaklı çatlaklar olmasına rağmen hiç bir onarım yapılmamıştır. Üst tavan döküntü bir şekilde durmaktadır.

 

  • Nizip PTT Müdürlüğüne ait iş yerinde oturulamaz raporu olmasına rağmen müdür ve veznedar yasal olmayan bir şekilde orada tutulmaktadır. Aynı zamanda yakında hizmet veren gişelerdeki personeller de buradaki tuvaleti kullanmaktadırlar.

 

  • İslahiye PTT Müdürlüğü yetersiz personel ile çalıştırılmaktadır. Günü birlik iş yoğunluğuna göre personel görevlendirilmektedirler. Depremden kaynaklı adres sorunları had safhadadır.

 

  • İslahiye Posta Dağıtımda usulsüz bir şekilde sürekli sayı dayatması ve ceza verme yöntemi tercih edilmektedir. Nitekim burada çalışan dağıtıcılara sayı adedi belirtilerek ceza verilmiş durumdadır. Bu durum ile ilgili hukuksuzluğu sendikamız takip edip ilgili mercilerde girişimlerde bulunulmuştur.

 

  • Başmüdür sendikacılık yaparak il içinde Birlik Haber-sen için sıkıntılı olanları İslahiye ilçesine göndermektedir. Gaziantep içinde bütün personel Başmüdür’ün bir sendikadan taraf olduğu şikayeti sabittir. Bu durum iş barışını bozmuştur. Aynı zamanda 4688 sendikalar kanununa göre suçtur.

 

  • İslahiyede ceza verilen dağıtıcılara baskı ve mobbing mevcuttur. Burada yürütülen soruşturmanın şeffaf olmadığı açıktır.

 

Görüldüğü üzere bizler bugün buradayız yarında arkadaşımızla birlikte burada olamaya ve gerçekleri söylemeye devam edeceğiz.

Mücademiz tüm emekçiler içindir…Emeğimizi yok sayan, güvencesiz çalışma koşullarını dayatan, iş barışını bozan baskı mobbing ve ayrımcılığa karşı tüm emekçileri KESK Haber-Sen de mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

PTT DE YAŞANAN ANGARYAYA SON
PTT EMEKÇİLERİ KÖLE DEĞİLDİR”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r