DOLAR 32,3701 0.15%
EURO 34,9652 -0.32%
ALTIN 2.324,140,22
BITCOIN 22760110,52%
Gaziantep
14°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Gaziantep’in yeni Lezzet Durağı: MAMATO

Gaziantep’in yeni Lezzet Durağı: MAMATO

ABONE OL
28 Mart 2022 11:30
Gaziantep’in yeni Lezzet Durağı: MAMATO
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney’in Sesi GAZETESİ – Gaziantep’in yeni lezzet durağı MAMATO Baklavaları düzenlenen görkemli bir törenle ve dualarla açıldı.

Gastronominin başkenti ve dünyaca ünlü mutfağı ile UNESCO’nun, ‘Yaratıcı Şehirler Ağına’ dahil edilen Gaziantep, gastronomi turizmine hizmet verecek yeni bir tesise daha kavuştu.

“Gaziantep’e yeni ve farklı bir lezzet getireceğiz” sloganı ile yola çıkan MAMATO Baklavaları, Şehitkamil İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, Mil- Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tahiroğlu, Mil Diyanet Sen Gaziantep İl Temsilcisi Atıf Deniz ve diğer davetlilerin katılımı ile dualar eşliğinde hizmete açıldı.

Açılışa katılan tüm davetlilere birbirinden lezzetli baklava ikramı yapıldı. Baklavaların tadı, lezzeti ve görünüşü davetlilerden tam not aldı. Ayrıca işletme harika ve muhteşem dekorasyonu ile de davetlilerden büyük alkış aldı. Seyrantepe Mahallesi Abdülkadir Konukoğlu Bulvarı üzerinde hizmet verecek olan MAMATO Baklavaları, Klasik Baklava, Kare Baklava, Şöbiyet, Dürüm, Midye Baklava, Soğuk Baklava, Havuç Dilimi, Bülbül Yuvası gibi 10 çeşit baklava ile Gaziantep halkının damak zevkine hitap edecek. Ayrıca halkımız her sabah sıcak Çarşaf Böreği bulabilecek.

YENİ BİR TAT

MAMATO Baklavaları Kurucusu Vakkas Tuncel açılışta Güney’in Sesi mikrofonlarına yaptığı konuşmada, “Bu günlere gelebilmek için çok çaba harcadık. Mamato Baklavalarının adının hikayesi Fransız harbine dayanıyor. Atam (Dedem) Şahinbey ve Karayılan ile birlikte savaşmış, Karayılan’ı sevdiğinden onun lakabını soyadı olarak kullanmış. Mamato Karayılan, 200 kişilik çetesiyle beraber Fransız harbinde, düşmanla göğüs göğüse çarpışmış bir yiğittir ve namı büyüktür. Biz de bu nedenle torunları olarak firmamıza bu ismi verip atamızın adını yaşattık. Tüm Türkiye ve Gaziantep halkını Mamato Baklavalarına davet ediyorum. Yeni bir fark, yeni bir tat” ifadelerine yer verdi.

DUALARLA AÇILIŞI YAPILDI

Şehitkamil İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, “Kur’ân-ı Kerim’de ‘İnsanın eline ancak çalışmasının karşılığı geçer’ buyrulmaktadır. Yüce Allah, işyeri sahibi kardeşimizin gayretini hayırlı eylesin, bereketlendirsin, hayırlı hizmetlere vesile eylesin, devamlı eylesin. Kardeşimizin niyet ve gayretlerini mübarek kılsın. Ayrıca bu iş yerinde çalışacak, emek sarf edecek kimseleri her türlü kaza ve beladan muhafaza eylesin, fesada uğramaktan, hile ve art niyetlerden, zarardan, fitnelerden, fesat, haset ve kıskançlıklardan korusun” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r