DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21566250,17%
Gaziantep
25°

PARÇALI BULUTLU

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gaziantep’te LGS Sessizliği

Gaziantep’te LGS Sessizliği

ABONE OL
20 Haziran 2020 23:59
Gaziantep’te LGS Sessizliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güneyin Sesi GAZETESİ  – Dünyayı sarsan Coronavirüsü Türkiye’de de etkisi hala sürmekte. Günlerdir sivil toplum örgütlerinin uyarılarına rağmen LGS sınavı bugün gerçekleştirildi. Gaziantep’te LGS sınavı sorunsuz bir şekilde tamamlandı.
Sabah saatlerinde toplu taşıma araçları sadece LGS sınavına giden vatandaşlara hizmet verdi. Sınav saatinde tüm cadde ve alışveriş yerleri hizmet vermediği gözlendi.
Sınava girecek hasta kişiler ambulanslarla sınav yerine taşındı. Sınav sonrası tekrar hastanelere götürüldüler.

YURT AJANS EKİBİNE MÜDÜR ENGELİ
Yurt Ajans ekibi Mehmet Adil Kasapseçkin İlk Okulu önünde okulun görüntüsünü çekmek isterken okulun özel güvenlik memuru tarafından engellendi. Güvenlik çekimin yasak olduğunu müdürden izin almadan çekim yaptırmayacağını söyledi. Oku müdürü ekibin yanına gelerek karşılıklı konuşma sonunda anlaşarak çekim gerçekleştirildi.

Sınav sonrası 15.00 yasak kalkması ile Gaziantepliler normal yaşamlarına devam ettiler.

 

Okul önünde çocuğunu bekleyen veli’den ilginç açıklama.

“ MİLLİ EĞİTİM TEK BAŞINA BAŞARILI DEĞİL! “
Oğlunun sınavda olduğunu belirten Güven, şunları da ekledi. “Adım Güven. Gaziantepliyim. Sigorta acentesi olarak çalışıyorum. Bir tane kız babasıyım bir tane de erkek çocuğum var şu anda sınavda kendisi zaten. Kızım bir doktor adayı tıp fakültesinde okuyor. Oğlumuz da artık Milli Eğitimin ortasında ileride ne olur ne olmaz kendi kararını kendisi verecek. Korona sürecinde evet milli eğitim sekteye uğradı ama ben zaten milli eğitimin tek başına başarılı olduğunu düşünen insanlardan olmadığım için kendi ailemizle, kendi yapımızla destek vermeye çalıştık. Fedakar öğretmenlerimiz var. Onların sayesinde uzaktan eğitim desteği aldık. Evimize ilk defa internet bağlatıp bilgisayar ve internet yardımıyla eğitiminin devam etmesini sağladık. Hoş eğitim dediğim de sınavda başarılı olma çabası. Ne kadar iyi bir şey o da tartışılır. Onun haricinde eğitimlerin bu salgın hastalık süresinde sekteye uğraması bir çok şeydeki gibi tabii ki kötü oldu sosyal açıdan. Ama eğitim olarak biz çocuğumuza gereken desteği verdiğimizi düşünüyoruz. Şimdi başarı konusunu konuşursak da başarılı olacağını düşünüyorum ama neye göre başarı tabi o da tartışılır bizim için. Psikolojik olarak durumu, kendisine özgüveni olan bir çocuk benim oğlum. O konudan psikolojisi çok bozulmadı. Kendi zaten uzaktan eğitimini aldı yoğun bir şekilde. Çok bir psikolojisi bozulmadı. Aslında bu süreç eğitim olarak sosyal olarak gerçekten kötü bir süreç olabilir ama aslında artıları da vardır benim için. Çocuklarımızla birlikte çok güzel vakitler geçirdik. Fırsata dönüştüren ailelerdeniz yani biz.”

Haber : Ali Vefa YURDAL

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r