DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21578780,12%
Gaziantep
25°

PARÇALI BULUTLU

13:05

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İttifakta çatlak!

İttifakta çatlak!

ABONE OL
30 Ocak 2024 10:25
İttifakta çatlak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlçeler MHP’ye bırakıldı, başkanlar toplantıya gelmedi… 

‘Gereğini yapın’ talimatı verildi

Ak Parti Gaziantep’te geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına ilçe başkanlarının tepkileri damga vurdu. Cumhur ittifakı çatısı altında MHP’ye verilen ilçelerin AK Partili teşkilat başkanları toplantıya katılmadı, fotoğrafa girmedi. Ak Parti Grup Başkan Vekili Abdülhamit Gül, ilçe başkanları için ‘gereğini yapın’ talimatı verdi.

Yerel seçimlere sayılı günler kala Ak Parti Gaziantep’te hafta sonu yapılan tanıtım toplantısında Cumhur ittifakı içerisindeki ilk çatlak gündem oldu. İddiaya göre ittifak çerçevesinde Milliyetçi Hareket Partisi adaylarının destekleneceği ilçelerin Ak Partili ilçe başkanları toplantıya katılmadı, katılanlar ise fotoğrafa girmekten kaçındı. Yaşanan durum karşısında ilçe belediyelerinin MHP’li belediyeye bırakılmasına tepki gösteren ilçe başkanları için talimat geldiği iddia edildi. Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Abdülhamit Gül, İl Başkanı Murat Çetin’e ‘gereğini yapın’ talimatını verdi.

Hangi ilçe başkanları toplantıya katılmadı?

Geçtiğimiz seçimlerde yalnızca Oğuzeli ilçesi Cumhur İttifakı ortağı MHP’ye bırakılırken bu seçim de AK Parti toplam 3 ilçeyi ortağına verdi. Oğuzeli ile birlikte Araban ve Karkamış ilçelerinde de MHP’nin adayını destekleyecek olan AK Parti’de, partinin ilçe başkanları ise tepkisini toplantıda gösterdi. Nizip’in AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Sarı, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, AK Parti Karkamış İlçe Başkanı Ahmet Özaslan’ın toplantıya katılmadığı öğrenildi. Araban İlçe Başkanı Kamil Kasney ise toplantıya gelmesine ve anons edilmesine rağmen fotoğraf karesine girmedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r