DOLAR 32,3779 0.14%
EURO 35,0583 -0.16%
ALTIN 2.324,130,21
BITCOIN 2266965-0,29%
Gaziantep
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkmen: İşçilere suyu bile çok görüyorlar

Türkmen: İşçilere suyu bile çok görüyorlar

ABONE OL
31 Ağustos 2021 11:18
Türkmen: İşçilere suyu bile çok görüyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güneyin Sesi Gazetesi-  Gaziantep’te  sendika üyesi  oldukları için işçi kıyıma başlayan bir fabrika yönetimini eleştiren DİSK  Tekstil Gaziantep  Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, “Akınal Bella patronu sendika istemiyor çünkü işçilere günde sadece bir bardak su hakkı veriliyor ikinci bardak istendiğinde hakkın doldu deniliyor. İşçilere suyu bile çok görüyorlar” dedi.

Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Akınalbella Terlik fabrikasında çalışan 34 yaşındaki  Aydın Göçmen iddiaya göre  geçen ay fabrika yönetimi tarafından kasıtlı bir şekilde makineye zarar verdiği iftirasıyla  işten atılmıştı.  Tüm hakları elinde alınarak tazminatsız işten atılan  2 çocuk babası Göçmen,  10 yıldır tek bir tutanağın tutulmadığı fabrikadan DİSK Tekstil’e üye olmasının ardından işine son verildiğini öne sürülmüştü.  Aynı fabrikada bu kez yine sendika üyesi olduğu için Suriyeli Muhammed isimli bir emekçinin de işine son verildiği iddia edildi. Suriyeli işçi fabrika yönetimi tarafından tazminat ve hakları verilmek istendiği halde yapılan haksızlığa karşı Göçmen’in direnişine katıldı. DİSK Tekstil Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen’in  ise işçilerin direnişine desteği devam ediyor.

PATRON SENDİKA İSTEMİYOR

Sendikal hakların patronların çıkarlarına ters düştüğünün söyleyen Türkmen, “ Pandeminin başlarında kovid vakasına rağmen üretime ara verilmediği için,  sokağa çıkma yasaklarında işçiler zorla fabrikalara getirildiği için binlerce işçi hayatını kaybetti. Başpınarda 200 bin işçinin çalıştığı Organize Sanayi Bölgesinde işçilerin hayatı, sağlığı ve hakları patronların insafına terk edildi. Yasin Kaplan Halı da, Güven Boya da, Angel Halı da haksız yere kod-29 ve kod-46 ile işçiler işten atıldı. Sendikamız öncülüğünde fabrikalar önünde eylemler yapıldı ve işçiler hakkını aldılar. Şimdi işçilere karşı suç işleyen fabrikalara Akınal Bella Terlik’te  eklendi. Tıpkı diğer fabrikalarda olduğu gibi Akınal Bella yönetimi de işçilerin direnişle karşılaşacak. Akınal Bella patronu sendika istemiyor çünkü bu fabrikada işçilerin büyük bölümü açlık sınırının altında olan asgari ücretle çalışıyor. Çünkü sendika fabrikaya girdiğinde Akınal Bella patronu bu ücrete işçileri çalıştıramayacak. Akınal Bella patronu sendika istemiyor çünkü mola hakkının altında 45 dakika mola veriliyor işçilere. Akınal Bella patronu sendika istemiyor çünkü işçilere günde sadece bir bardak su hakkı veriliyor ikinci bardak istendiğinde hakkın doldu deniliyor” dedi.

İŞÇİLERE GÖZDAĞI VERİYORLAR

İşçilere gözdağı vererek sendikalaşmanın önüne geçilmek istendiğini belirten Türkmen, Fabrika yönetimi sendikal çalışmalarımızı duyduktan sonra işçi arkadaşımıza tazminat ve haklarını vererek işten çıkarmak oldu. Böyle yaparak işçilere gözdağı vermeyi ve sendikalaşmamızı engellemeye çalıştılar ama bu sonuç vermedi. Sonuç vermeyince işçi arkadaşlarımızın E- Devlet şifrelerini zorla almaya çalıştılar. Bunlar sonuç vermeyince Suriyeli Muhammed arkadaşımızı sendikalı olduğunu öğrendikleri için içeriye çağırıp bir saat boyunca mobbing uyguladılar. Türkçe okuma ve yazma bilmeyen Muhammed kardeşimize zorla kağıt imzalattırmaya çalıştılar. Muhammed arkadaşımız Akınal Bella yönetiminin istediğini yapmayınca tazminat ve haklarını vermeyi teklif ettikleri halde Aydın arkadaşımızın yanında direnişe dahil oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r